Καρυστιανού, Πλακιάς
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ανάρτηση Πλακιά για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για Καραμανλή και το «καρφί» για το νέο κόμμα

Σε μια δημόσια τοποθέτηση που αναδεικνύει τις διαφορετικές στρατηγικές και τη διαφαινόμενη εσωτερική διάσταση ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, γνωστοποιώντας ότι περίπου 45 οικογένειες έχουν περάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες το κατώφλι του Αρείου Πάγου.

Οι γονείς κατέθεσαν δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας, ζητώντας με κάθε νομικό μέσο την αναβάθμιση της δίωξης κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή από πλημμέλημα σε κακούργημα, με τον κ. Πλακιά να ξεκαθαρίζει πως θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να το πετύχουν.

Παράλληλα, ο ίδιος άφησε αιχμές και επέκρινε τη στάση όσων τήρησαν σιγή ιχθύος και επέτρεψαν, με τους χειρισμούς τους, τη διαμόρφωση ενός αρχικού κατηγορητηρίου που λειτούργησε ευνοϊκά για τον πρώην υπουργό, δίνοντας το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συντάξει ένα απαλλακτικό για εκείνον πόρισμα με καταστροφικά αποτελέσματα για την υπόθεση.

Ωστόσο, η παρέμβαση που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η έμμεση πλην σαφέστατη αναφορά στη Μαρία Καρυστιανού, καθώς ο κ. Πλακιάς σχολίασε καυστικά τη χθεσινή οπτικοποιημένη προαναγγελία του κόμματός της, στην οποία η ίδια εικονίζεται να αφήνει ελεύθερο ένα πτηνό, σημειώνοντας με νόημα πως «άλλοι πετούν περιστέρια και άλλοι πετούν χαρταετό».

Όλη η ανάρτηση:

«Εδώ και δύο εβδομάδες συγγενείς περνούν την πόρτα του Αρείου Πάγου για να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν την κατηγορία του Καραμανλή από πλημμέλημα σε κακούργημα. Περίπου 45 οικογένειες δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και αναβάθμισης αυτής. Θα παλέψουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να το πετύχουμε.

Από την άλλη όλοι αυτοί που οδήγησαν σε αυτό το κατηγορητήριο το οποίο ήταν αθωωτικό για τον Καραμανλή με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση και να καταθέσει ένα πόρισμα αθωωτικής απόφασης για τον Καραμανλή με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για όλους μας τηρούν σιγή ιχθύος.

Άλλοι πετούν περιστέρια και άλλοι πετούν χαρταετό».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
«Όχι στην κουλτούρα του πολέμου»: Εκπαιδευτικοί της Φθιώτιδας καλούν σε αντιπολεμική συγκέντρωση
Θερμοπύλες 2026: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «μαθήματα μιλιταρισμού» προς μαθητές
«Όχι στην κουλτούρα του πολέμου»: Εκπαιδευτικοί της Φθιώτιδας καλούν σε αντιπολεμική συγκέντρωση
καθαρίστριες σχολείων
Δήμος Ηρακλείου: 160 θέσεις εργασίας για οδηγούς, εργάτες και καθαριότητα – Όλες οι λεπτομέρειες
Οκτάμηνη δουλειά στον Δήμο Ηρακλείου: Πώς θα «κερδίσετε» μοριοδότηση
Δήμος Ηρακλείου: 160 θέσεις εργασίας για οδηγούς, εργάτες και καθαριότητα – Όλες οι λεπτομέρειες