Δόμνα Μιχαηλίδου
«Κανένας συμπολίτης μας χωρίς αξιοπρεπή στέγη» δηλώνει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2026 η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των πρώτων κοινωνικών κατοικιών για ευάλωτα νοικοκυριά στη χώρα. Πρόκειται για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες», που αξιοποιεί ανενεργό στεγαστικό απόθεμα και το παραδίδει άμεσα προς χρήση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου πρόκειται για πρόγραμμα με απτά αποτελέσματα, καθώς ήδη έχουν υπογραφεί 5 μισθωτήρια, με 11 ωφελούμενους στεγασμένους. Με τα εγκαίνια υπογράφεται ένα ακόμα μισθωτήριο, ενώ δρομολογείται η ένταξη 17 επιπλέον ωφελούμενων σε 11 νέα ακίνητα. Στόχος είναι η ολοκλήρωση όλων των 40 κατοικιών έως τέλος Μαρτίου 2026.

Δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες» είναι ευάλωτα νοικοκυριά όπως: άστεγοι, άτομα σε επισφάλεια στέγασης, μονογονεϊκές οικογένειες και θύματα έμφυλης βίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η υπουργός θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των διαμερισμάτων και θα επισκεφθεί διαμέρισμα όπου διαμένει μονογονεϊκή οικογένεια. Η στεγαστική και κοινωνική πολιτικής της κυβέρνησης δίνει δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν βιώσει βία, αποκλεισμό ή ακραίες δυσκολίες, προσφέροντάς τους σταθερότητα, ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον.

Την υπουργό συνοδεύουν η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Κωνσταντίνος Μεγαρίτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας, και ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής.

Μιχαηλίδου: «Κανένας συμπολίτης μας χωρίς αξιοπρεπή στέγη»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνική στέγαση αποδίδει πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα. Ήδη έχουν παραδοθεί 30 ανακαινισμένα διαμερίσματα και ξεκινά η εγκατάσταση των πρώτων ωφελούμενων, οι οποίοι κάνουν ένα καθοριστικό βήμα κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης. Με κάθε νέα κατοικία που παραδίδουμε, πλησιάζουμε τον στόχο μας: κανένας συμπολίτης μας χωρίς αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη».

«Αξιοποιούμε ανενεργά ακίνητα, κινητοποιούμε συνεργασίες Κεντρικής Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετατρέπουμε ένα χρόνιο πρόβλημα σε συγκεκριμένες λύσεις – πραγματικές ευκαιρίες επανεκκίνησης για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Το πρόγραμμα της υπουργού

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

10:35 Άφιξη

11:15 θα υπογραφεί μισθωτήριο συμβόλαιο ακινήτου που ανήκει στο Παπάφειο Ίδρυμα, από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, τον φορέα διαχείρισης ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και τον ωφελούμενο, παρουσία της Υπουργού και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. (Δημαρχείο)

11:30 Συνέντευξη Τύπου από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη για την πορεία του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα συσκέψεων / 3ος όροφος).

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του ΥΚΟΙΣΟ Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΑΘ ΑΕ ΟΤΑ Άννα Μίχου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Δημήτρης Σκούτας.

12:45 Eπίσκεψη σε ακίνητο επί της οδού Αλεξανδρείας, ιδιοκτησίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

14:00 – 15:30 Γεύμα εργασίας

16:00 – 17:00 Επίσκεψη σε ωφελούμενο του Προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

17:00 – 18:00 Συνάντηση με ωφελούμενο του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», έναν από τους πρώτους ενοίκους των κοινωνικών διαμερισμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το εσωτερικό σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ
Καταγγελία σοκ: «Τα λεωφορεία της ΟΣΥ έχουν να καθαριστούν από 17/1»
Στο έλεος των μικροβίων εκατομμύρια επιβάτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ – «Κινητές βόμβες» τα οχήματα της ΟΣΥ σύμφωνα με το Σωματείο Καθαριστών Πειραιά
Καταγγελία σοκ: «Τα λεωφορεία της ΟΣΥ έχουν να καθαριστούν από 17/1»
Σαμαράς - Μητσοτάκης
Αιχμές Σαμαρά για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Η κυβέρνηση ξεπλένει την Τουρκία»
O πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε βαθύτατη ανησυχία για την πορεία της χώρας στα εθνικά ζητήματα, ενώ άσκησε αιχμές προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς...
Αιχμές Σαμαρά για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Η κυβέρνηση ξεπλένει την Τουρκία»