λαζαρι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η αναφορά αυτή έδωσε νέα διάσταση στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και κομματικών ευθυνών

Η δημόσια συζήτηση αναζωπυρώθηκε μετά τις καταγγελίες που παρουσίασε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σχετικά με την εμπλοκή στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε υπόθεση που αφορά τα οικολογικά σχήματα του 2024.

Η αναφορά αυτή έδωσε νέα διάσταση στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και κομματικών ευθυνών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, σε επίσημη καταγγελία προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατονομάζεται ο Σταύρος Βαβίας, αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και ιδιοκτήτης ΚΥΔ στον Έβρο. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο συγκεκριμένος παράγοντας βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ταυτόχρονης έρευνας από την ελληνική Δικαιοσύνη, την Ευρωπαία Εισαγγελέα και τη Διεύθυνση Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η υπόθεση αφορά καταγγελλόμενη συμμετοχή σε κύκλωμα απάτης μεγάλης οικονομικής διάστασης που σχετίζεται με την κατανομή ενισχύσεων στα οικολογικά σχήματα.

Η αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Λαζαρίδης, εντείνοντας την κριτική του, επισήμανε ότι ο κ. Βαβίας εμφανίστηκε πρόσφατα σε δημόσια εκδήλωση δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Υπογράμμισε πως είναι παράδοξο ότι, στην ίδια περιοδεία, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «γαλάζιες συμμορίες», την ώρα που — σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας — πρόσωπα του δικού του κόμματος φέρονται να σχετίζονται με υποθέσεις οικονομικών παρατυπιών.

Ο ίδιος διερωτήθηκε δημόσια: «Κύριε Ανδρουλάκη, ποιος έχει τελικά τις ‘συμμορίες’;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός για το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε:

  • Την περίπτωση του Νικολάου Μπουνάκη, ο οποίος είχε παραδεχθεί ανάμειξη της εταιρείας του σε υπόθεση που συνδέθηκε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «όλα έγιναν νόμιμα».

  • Την παραίτηση του πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Ηρακλείου, Λάμπρου Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε λάβει παράνομα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα — εξέλιξη που, όπως υποστήριξε ο κ. Λαζαρίδης, ήρθε στο φως μετά από δική του προηγούμενη παρέμβαση στη Βουλή.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάστηκαν ως ενδείξεις ενός συσσωρευμένου προβλήματος αξιοπιστίας και εσωτερικού ελέγχου στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λαζαρίδης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να λάβει άμεσα μέτρα, υποστηρίζοντας ότι:

  • Η αναστολή καθηκόντων του κ. Βαβία αποτελεί ηθική και πολιτική υποχρέωση.

  • Η ηγεσία του κόμματος δεν μπορεί να «κάνει πως δεν βλέπει» όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες.

  • Η διαφάνεια είναι πράξη ευθύνης, όχι επικοινωνιακή επίδειξη.

Έκανε έκκληση στον κ. Ανδρουλάκη να προχωρήσει σε αποφασιστικές κινήσεις, διότι — όπως είπε — «η ώρα των πράξεων έχει έρθει».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοινωνικός τουρισμός voucher
Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ
Ώρα κρίσης για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2026-2027: Εκδίδονται τα τελικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ – Οδηγός για τις κρατήσεις
Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ
ερασ
Εσωτερικό Erasmus 2026: Αιτήσεις μετακίνησης φοιτητών μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου
Φοιτητική κινητικότητα εντός συνόρων: Ανοίγει ο δρόμος για το «Εσωτερικό Erasmus» στα ελληνικά πανεπιστήμια
Εσωτερικό Erasmus 2026: Αιτήσεις μετακίνησης φοιτητών μεταξύ ελληνικών ΑΕΙ έως και τη Δευτέρα 25 Μαΐου
«Χίλια Καλώς Ορίσατε» η ταινία του Γυμνασίου Σούδας
Μαντινάδες που ενώνουν γενιές: Μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία (Video)
«Χίλια Καλώς Ορίσατε» η ταινία-ντοκιμαντέρ των μαθητών του Γυμνασίου Σούδας που μιλά για τις μαντινάδες ως μέσο έκφρασης
Μαντινάδες που ενώνουν γενιές: Μαθητές στέλνουν μήνυμα ενάντια στη βία (Video)