samaras
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιώργου Γεραπετρίτη, μιλώντας για αλαζονεία και πολιτική θρασύτητα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί ριζική μετάλλαξη, χάνοντας τον χαρακτήρα της ως κόμμα αρχών.

Κριτική στην εξωτερική πολιτική: «Με τον κατευνασμό θα έχεις μόνιμες φουρτούνες»

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που ο ίδιος και ο Κώστας Καραμανλής είχαν εκφράσει εδώ και καιρό: «Σήμερα η συντριπτική πλειονότητα διεθνολόγων, αναλυτών, έγκριτων δημοσιογράφων, ακόμη και σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ασκεί δριμεία κριτική στην εξωτερική μας πολιτική. Ό,τι λέμε κατά καιρούς τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο κι εγώ, όλες οι ανησυχίες, οι αγωνίες και οι επισημάνσεις μας έχουν υιοθετηθεί σχεδόν πλήρως».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη πως εμφανίζονται «όχι μόνο αμετανόητοι και “αλάνθαστοι”, όχι μόνο αλαζόνες αλλά και πολιτικά θρασείς».

Όσα συνέβησαν στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκθέτουν την παράταξή μας

Ασκώντας κριτική στον τρόπο διαχείρισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημείωσε: «Την Τουρκία με την “κινητικότητα” την ξεπλένουμε διεθνώς… Όχι ο κατευνασμός που ονομάζεται… “κινητικότητα”! Με δυο λόγια, με τον κατευνασμό θα καταφέρεις τελικά το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που θέλεις. Διότι όλοι σε θεωρούν αδύνατο, κι ενώ εσύ ονειρεύεσαι “ήρεμα νερά” θα έχεις μόνιμες φουρτούνες».

Σφοδρή επίθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις κοινοτικές επιδοτήσεις

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Όσα συνέβησαν στη Βουλή εκθέτουν την παράταξή μας. Η οποία πάντοτε λειτουργούσε με σεβασμό στους θεσμούς. Αυτά που έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης ήταν πρωτοφανής προσβολή κι απρέπεια έναντι των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και της Βουλής συνολικά».

Σημείωσε ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν «εκθέτουν την Ελλάδα και τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους», προτείνοντας τη δημιουργία νέου σύγχρονου κρατικού φορέα για τη διανομή των ευρωπαϊκών πόρων με διαφάνεια και στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής εξαγωγικής αξίας.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη» – Σαφής αιχμή στον Μητσοτάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει οδηγήσει το κόμμα σε πλήρη αλλοίωση: «Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη. Έχει μετατραπεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Να σας το πω λαϊκά: “παραγγέλνεις” ΝΔ και σου έρχεται στο “πιάτο” Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… “ολίγη από ΝΔ”!».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ήταν η πρώτη φορά που διεγράφη πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ: «Ο πρωθυπουργός οφείλει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες των αποφασίσεών του, σε όλα τα θέματα. Αποφάσισε τη διαγραφή μου. Ήταν η πρώτη φορά που η ΝΔ διέγραψε έναν πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρό της. Το έκανε συνειδητά, το είχε προαποφασίσει».

Ερωτηματικό για νέο κόμμα – Τι απαντά ο Σαμαράς

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του: «Για την ώρα δεν έχω κάτι άλλο να σας πω».

Οικονομία και ακρίβεια: «Χρειάζεται νέο σχέδιο, όχι επιδόματα»

Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση και τις συνέπειες των διεθνών εξελίξεων, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε: «Η σημερινή ακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί εάν δεν αλλάξει πλήρως η ενεργειακή πολιτική, συμπεριλαμβανομένου του “χρηματιστηρίου ενέργειας”. (…) Σήμερα είναι πολλοί οι πολίτες που δεν τα φέρνουν βόλτα. Πάρα πολλοί! Όλη η μεσαία τάξη δοκιμάζεται».

Τόνισε την ανάγκη για βαθιές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της βιομηχανίας και του πρωτογενούς τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η οικονομία χρειάζεται νέο σχεδιασμό. Και το λέω καθαρά, με το κράτος παρόν σε αρκετούς τομείς. Όχι με επιδόματα. Με μεταρρυθμίσεις, βαθιές κι ουσιαστικές όμως. Όχι επικοινωνιακές».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Η ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών σε κρίση: Ποιος φροντίζει αυτούς που φροντίζουν τα παιδιά;
Ο εκπαιδευτικός βρίσκεται καθημερινά στο επίκεντρο μιας πυκνής, σύνθετης και πολλές φορές ψυχοφθόρας πραγματικότητας, όπου καλείται ταυτόχρονα να...
Η ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών σε κρίση: Ποιος φροντίζει αυτούς που φροντίζουν τα παιδιά;
education 1280
Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας: Έρευνα για την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών
Τα εμπόδια της καθημερινότητας, το άγχος και η δύναμη προσαρμογής μέσα στο σχολικό περιβάλλον
Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας: Έρευνα για την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών
Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Ο 15χρονος Έλληνας μαθητής που συνεργάζεται με τη NASA
Ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος μιλά για την επιστήμη, τη διαστημική έρευνα, τη συνεργασία με τον Σταμάτη Κριμιζή και το όραμά του να προσφέρει στην...
Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Ο 15χρονος Έλληνας μαθητής που συνεργάζεται με τη NASA