Thumbnail
«Έχω πάψει να σχολιάζω τον κύριο Σαμαρά. Είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε μια φάση που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του»

Για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται στη Βουλή ενόψει της συζήτησης για την Προανακριτική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών, τα ελληνοτουρκικά και την παρέμβαση των πρώην Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, μίλησε στον Real FM 97,8 η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Καταρχήν, πρόκειται για ένα θλιβερό σκηνικό που δεν ανταποκρίνεται στη βούληση του ελληνικού λαού», δήλωσε η κα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην πρόταση περί παραπομπής του Κυριάκου Μητσοτάκη για εσχάτη προδοσία. «Όσο κι αν διαφωνούν κάποιοι με τον Πρωθυπουργό, δεν νομίζω ότι πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι είναι προδότης ή όργανο των Τούρκων. Αυτό δεν είναι απλώς υπερβολή — είναι, κατά τη γνώμη μου, εσχάτη βλακεία», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τη στιγμή που η διεθνής γεωπολιτική κατάσταση είναι ρευστή και επικίνδυνη, η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει τον προσανατολισμό της σε εσωτερικές υπερβολές.

Αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά: «Θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του»

Σχολιάζοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και τη διαφαινόμενη διαφοροποίησή του από τη γραμμή της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, η κα Μπακογιάννη δήλωσε:

«Έχω πάψει να σχολιάζω τον κύριο Σαμαρά. Είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε μια φάση που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα. Στη Δημοκρατία, όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικούν πολιτικό χώρο. Δεν νομίζω, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία· ίσως επηρεάσει περισσότερο πολιτικά σχήματα της ίδιας δεξιάς "γειτονιάς", όπως η Ελληνική Λύση».

Απορία για την κριτική Καραμανλή: «Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθούσαμε»

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή και την κριτική που άσκησε στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την έκπληξή της:

«Με τον κ. Καραμανλή είχα άψογη συνεργασία. Ειλικρινά με εντυπωσιάζει η κριτική του, γιατί η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά είναι ουσιαστικά η συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζαμε και τότε. Δεν κατανοώ τι ακριβώς διαφοροποιείται».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

laptop_pc_tilekpaideusi_mathitew.jpg
Τι να ΜΗΝ κάνετε στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού: 5+1 σημαντικά λάθη
Ξεκίνησε και επίσημα η κατάθεση των μηχανογραφικών - Μια διαδικασία η οποία αποτελεί για χιλιάδες μαθητές το τελευταίο στάδιο των Πανελληνίων και...
Τι να ΜΗΝ κάνετε στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού: 5+1 σημαντικά λάθη