pasok synedrio
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα και θα καταθέσει τη δική της πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη διαφωνία του με την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2025, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα και θα καταθέσει τη δική της πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Τσουκάλας χαρακτήρισε την επιλογή του πρωθυπουργού ως στενά κομματική και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλλειψη συναίνεσης, ακόμη και σε τόσο σημαντικά θεσμικά ζητήματα, όπως η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός «έσπασε τις πολιτικές παραδόσεις» και επέλεξε έναν εν ενεργεία βουλευτή του κόμματός του για το ύπατο αξίωμα, αποκαλύπτοντας έτσι την πολιτική του ανασφάλεια.

«Ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος, δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα πρόσωπο ταυτισμένο απόλυτα με την κυβερνητική παράταξη», τόνισε ο Κώστας Τσουκάλας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η πρόσφατη συνταγματική αλλαγή είχε στόχο να αποτρέψει την πολιτική εκμετάλλευση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να μην μετατραπεί σε «παιχνίδι εκλογών». Η επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός αξιοποιεί αυτή τη συνταγματική αλλαγή για κομματικό όφελος.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι κράτησε μια θεσμική στάση σεβόμενη τη διαδικασία και το πρόσωπο της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ωστόσο, το κόμμα αναφέρει ότι με αίσθημα ευθύνης θα προτείνει έναν υποψήφιο για την Προεδρία που θα πληροί τα κριτήρια του Συντάγματος και θα έχει τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Η στάση του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί τη διάθεση του κόμματος να διαφυλάξει τον θεσμικό χαρακτήρα της Προεδρίας και να αποτρέψει τη χρήση του θεσμού για κομματικούς σκοπούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει με την επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να βρει υποστηρικτές μόνο από την ακροδεξιά πτέρυγα της Βουλής.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Διεθνές συνέδριο «Γυναίκες και Διπλωματία» για τα 25 χρόνια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
2ο Συνέδριο «Conference on Women and Diplomacy» από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τη «Women Act»
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Διεθνές συνέδριο «Γυναίκες και Διπλωματία» για τα 25 χρόνια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)
Μητρώο ΔΥΠΑ: Νέες προσλήψεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
Ανοίγει στις 14:00 η υποβολή αιτήσεων για την 12η Συμπληρωματική Πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ
Μητρώο ΔΥΠΑ: Νέες προσλήψεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
«Τα προβλήματα παραμένουν χωρίς απαντήσεις»: Σύγκρουση για τις εστίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Στο προσκήνιο οι συνθήκες στις φοιτητικές εστίες των Ιωαννίνων
«Τα προβλήματα παραμένουν χωρίς απαντήσεις»: Σύγκρουση για τις εστίες στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων