Αναδρομικά για 700.000 συνταξιούχους: Πώς το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ ξεκλειδώνει ποσά έως 12.000 ευρώ

Πολιτική 0

«Παγώνει» η Ελλάδα πάνω από 9.450 αιτήματα ασύλου από Σύρους πολίτες - Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 13/12

maksimou
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το «πάγωμα» της έκδοσης αποφάσεων ασύλου σε υπηκόους της Συρίας αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ και ήδη μια σειρά από κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναθεωρούν τις πολιτικές του για τα αιτήματα ασύλου Σύρων προσφύγων.

Στο πλαίσιο αυτό και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που ορίστηκε να συγκληθεί εκτάκτως την Παρασκευή (13/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατεύθυνση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να παγώσουν για ορισμένες μέρες, μέχρι να υπάρξει ευρωπαϊκή συνεννόηση, η επίδοση αποφάσεων ασύλου σε Σύρους πολίτες.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι αυτή την ώρα δεν έχουν ανασταλεί εν όλω οι αιτήσεις ασύλου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οριστικές αποφάσεις θα πάρει το ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην παρούσα φάση, 9.450 Σύροι διαμένουν στις δομές, αποτελώντας το 35% του συνολικού πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι «παγώνουν» οι αποφάσεις για 9.450 άτομα, καθώς και για οποιονδήποτε άλλο υποβάλει εφεξής.

Ήδη έχει αρχίσει να επιστρέφει στην Συρία μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική