Νέα Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τη ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, στα "πατώματα" ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα αν η εκλογή Τραμπ θα δώσει πολιτική ώθηση στα δεξιά ελληνικά κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι είναι πρώτο κόμμα, εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλές πτήσεις, όπως φαίνεται στη νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ενώ το 61,4% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται ενισχυμένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει νέα πτώση.

Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση το ποσοστό του Οκτωβρίου):

Νέα Δημοκρατία 26,6% (26,5%)
ΣΥΡΙΖΑ 5,8% (7,6%)
ΠΑΣΟΚ 17,1% (14,3)
Ελληνική Λύση 7,8% (8,1%)
ΚΚΕ 7,9% (8,3%)
Νίκη 3,1 (3,0)
Πλεύση Ελευθερίας 3,5% (3,6%)
Φωνή Λογικής 4,6% (4,4%)
ΜέΡΑ25 1,5% (1,5%)
Νέα Αριστερά 2% (2%)
Νέο κόμμα Κασσελάκη 2,6) (-)
Άλλο κόμμα 1,6% (1,8)

Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 12,4% από το 15,7%.

Για τη «γαλάζια» σύγκρουση

Σε ερώτηση για τη στάση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι απαντήσεις αποτυπώνουν τη «γαλάζια» εσωτερική σύγκρουση στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας.

Το 58,3% πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής με τις παρεμβάσεις του επιχειρεί να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 24,4% πιστεύει ότι επιχειρεί να βοηθήσει την κυβέρνηση.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Αντώνη Σαμαρά είναι 61,5% και 24,6%, αντίστοιχα.

Ο αντίκτυπος της νίκης Τραμπ στην ελληνική πολιτική σκηνή

Η δημοσκόπηση επιχειρεί να διερευνήσει τον αντίκτυπο της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύετε ότι ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα πρέπει η ΝΔ να ακολουθήσει μια πιο δεξιά ατζέντα το 59% απαντά όχι και μάλλον όχι.

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν θετικά στο παραπάνω ερώτημα σε ποσοστό 50,5%.

Το 49,1% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τη νίκη Τραμπ, ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά την κρίνει το 46,9%.

Σε ερώτηση για το αν η εκλογή Τραμπ είναι μια θετική ή αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, το 45,2% λέει «θετική και μάλλον θετική», ενώ το 45,6% «αρνητική και μάλλον αρνητική».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα αν η εκλογή Τραμπ θα δώσει πολιτική ώθηση στα δεξιά ελληνικά κόμματα.

Το 62,7% απαντά ναι και μάλλον ναι. Το 30,1% απαντά όχι και μάλλον όχι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτρικο αυτοκίνητο
Ηλεκτροκίνηση: Η ειδικότητα που ανοίγει χιλιάδες θέσεις εργασίας
Η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί πλέον ένα μακρινό σενάριο, έχει ήδη μπει στην καθημερινότητα και επηρεάζει όχι μόνο τα οχήματα που κυκλοφορούν, αλλά...
Ηλεκτροκίνηση: Η ειδικότητα που ανοίγει χιλιάδες θέσεις εργασίας
piata
Το μυστικό με το αλάτι στο πλυντήριο πιάτων που κάνει τα σκεύη να αστράφτουν
Αρκετοί αγνοούν ότι μια απλή λεπτομέρεια μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την απόδοσή του και να χαρίσει καλύτερα αποτελέσματα στο πλύσιμο.
Το μυστικό με το αλάτι στο πλυντήριο πιάτων που κάνει τα σκεύη να αστράφτουν