Τάκης Θεοδωρικάκος
INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Υποδείξεις προς τους καταναλωτές έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Στο ραδιόφωνο του Real FM μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Tάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην ακρίβεια και τους μισθούς.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «όσο είναι οι αυξήσεις στα τρόφιμα είναι και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό», αγνοώντας σκοπίμως τον πληθωρισμό που έχει δυσκολέψει τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα.

Σκληρή πολιτική

«Η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το εισόδημα των πολιτών, ενισχύοντας τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα», σύμφωνα με όσα επισήμανε.

Έκανε λόγο για σκληρή πολιτική και είπε πως «ακολουθούμε την πιο σκληρή νομοθεσία που υπάρχει στην Ευρώπη για τον έλεγχο των τιμών. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, και τους ζητήσαμε να μειώσουν το μεσοσταθμικό κέρδος για να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη. Ψηφίσαμε νόμο με τον οποίο απαγορεύεται στις επιχειρήσεις να έχουν κέρδος μεγαλύτερο από εκείνο που είχαν τον Δεκέμβριο του 2021, θέμα για το οποίο ελέγχει η ΔΙΜΕΑ 26 μεγάλες εταιρείες σε χιλιάδες κωδικούς».

Να βάλουν πλάτη οι καταναλωτές...

Παράλληλα υποστήριξε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης κάνει το καλύτερο που μπορεί «για να μειώνονται οι κοινωνικές ανισότητες και να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έχουμε δρόμο μπροστά μας, όπως και σημαντικές επιτυχίες μέχρι στιγμής».

«Όλοι μαζί ως καταναλωτές πρέπει να βάλουμε πλάτη επιλέγοντας αυτό που μας συμφέρει: το φθηνότερο και το καλύτερο», διαμήνυσε προς τους καταναλωτές, υποδεικνύοντάς μάλιστα, πώς να ψωνίζουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
Οργανικά κενά στη Δευτεροβάθμια ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025 - Πίνακες
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
κατασκηνώσεις υπουργείου Παιδείας
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα
Πρόσκληση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών στις Κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2025
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα