μπιτζιος
Η αποκαλυπτική αγωγή της πρώην συζύγου του

Οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, αποτελούν τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Έχει έρθει ήδη στο φως οι μεταξύ τους σχέσεις και έχει αναδειχθεί ο ρόλο τους στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και στις υποκλοπές μέσω του Predator.

Και μπορεί αυτός ο ρόλος να μην αναδείχθηκε μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές ή μέσα από τις ακροάσεις της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς η κυβέρνηση κυριολεκτικά τους «φυγάδευσε» και απέκρουσε τα πιεστικά αιτήματα για την εμφάνισή τους, ωστόσο έρχεται πλέον να αναδειχθεί από το συγγενικό τους περιβάλλον.

Για την ακρίβεια από την πρώην σύζυγο του Φέλιξ Μπίτζιου, την Ήρα Μαρία Σνάιντερ, η οποία σε αγωγή που κατέθεσε χαρακτηρίζει κυριολεκτικά «πρωταγωνιστή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» τον πρώην σύζυγό της και αποκαλύπτει σωρεία έκνομων πράξεων του.

Η κ. Σνάιντερ εδώ και λίγο καιρό έχει καταφέρει να δεσμεύσει την περιουσία του Φέλιξ Μπίτζιου σε Ελλάδα και Ευρώπη, τουλάχιστον έως τις 9 Μαΐου 2023, που θα δικαστεί η αγωγή την οποία έχει καταθέσει εις βάρος του.

Η «Εφ.Συν.» έχει στην κατοχή της όλα τα επίμαχα έγγραφα αυτής της υπόθεσης. Σκέλος της αγωγής αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στο κείμενο που έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές η πρώην σύζυγος του κ. Μπίτζιου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο καθ’ ου ενεπλάκη πρωταγωνιστικώς στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Επιπλέον, αναφέρεται και στην κυπριακή εταιρεία Santinomo, ιδιοκτησίας Μπίτζιου, η οποία φέρεται να κατείχε το 35% της Intellexa, της ελληνικής εταιρείας δηλαδή που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Η αγωγή

Η αγωγή της Ηρας Μαρίας Σνάιντερ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική, διότι πιάνει το νήμα της εμπλοκής του Φέλιξ Μπίτζιου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων από την αρχή. Η μαρτυρία αυτή έχει μια ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχεται από ένα άτομο που έζησε επί 12 συναπτά έτη με τον κ. Μπίτζιο.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει στην αγωγή τις εταιρείες στις οποίες ο Φέλιξ Μπίτζιος ήταν είτε μέτοχος είτε διαχειριστής είτε CEO και οι οποίες εμπλέκονται και στο γνωστό σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς και της Libra Group.

Για την υπόθεση αυτή είχε ασκηθεί δίωξη στον Φέλιξ Μπίτζιο το καλοκαίρι του 2019 και επί σχεδόν μια τριετία είχαν δεσμευθεί τα περιουσιακά του στοιχεία από την Αρχή για το ξέπλυμα.

Ωστόσο, οι αλλαγές που έφερε αναδρομικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο στον Ποινικό Κώδικα, όσο και στη νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος οδήγησαν στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης και την αποδέσμευση των χρημάτων του Μπίτζιου και όλων των άλλων ελεγχόμενων προσώπων.

Οι Reporters United και η «Εφ.Συν.» έχουν ήδη αναφερθεί και τεκμηριώσει τη στενή σχέση του Φέλιξ Μπίτζιου με το περιβάλλον του μεγάρου Μαξίμου. Αναμφίβολα οι προαναφερόμενες νομοθετικές αλλαγές που έφερε αναδρομικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ευνόησαν.

Αποκαλυπτικά είναι πάντως όσα αναφέρει η πρώην σύζυγός του για τον Φέλιξ Μπίτζιο στην αγωγή της. Κάνοντας μια αναδρομή στην κοινή ζωή τους σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μπίτζιος «είχε και διατηρεί την πεποίθηση ότι με τα χρήματα τακτοποιούνται τα πάντα», ενώ τον κατηγορεί ότι μετά το διαζύγιό τους έδωσε από 500.000 ευρώ στην ίδια και στα δύο παιδιά τους (σύνολο 1,5 εκατ. ευρώ) ως δάνειο, την ώρα που η περιουσία που είχε συγκεντρωθεί κατά το διάστημα που ήταν παντρεμένοι ήταν πολλαπλάσια.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Σνάιντερ προέρχεται από εύπορη επιχειρηματική οικογένεια και όπως η ίδια σημειώνει για τον πρώην άνδρα της, έκανε τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα στο πλευρό του πατέρα της.

Το δάνειο

Αλλά τι ακριβώς συνέβη με το συγκεκριμένο δάνειο; Και γιατί αξίζει να ασχοληθούν με αυτό οι αρμόδιες αρχές; Όπως αναφέρεται στην αγωγή, «τα χρήματα αυτά μας τα δάνεισε μια από τις εταιρείες του για λόγους φορολογικούς όπως ισχυρίστηκε άνευ εγγυήσεως.

Το δήθεν δάνειο που σύναψα με την παντελώς άγνωστή μου εταιρεία Boritaco Holdings Limited με έδρα στην Κύπρο δεν ήταν δάνειο αλλά καταβολή δόσεως χρημάτων έναντι οφειλής του εναγόμενου αναγνωρισθέντων προφορικώς ενώπιον μαρτύρων».

Η Boritaco Holdings Limited αναφέρεται στο περιβόητο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος του Οκτωβρίου 2017 για τα κακώς κείμενα στην Τράπεζα Πειραιώς το 2016, στη βάση του οποίου άσκησε διώξεις η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη το καλοκαίρι του 2019 για το σκάνδαλο Πειραιώς-Libra.

Ακόμη, από την αγωγή της Ηρας Μαρίας Σνάιντερ αποκαλύπτεται πως το συνολικό ποσό που φέρεται να είχε συμφωνήσει να δώσει στην πρώην σύζυγό του ο κ. Μπίτζιος ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ. Είναι πράγματι υπέρογκο, για κάποιον που μέχρι το 2016 βιοποριζόταν ως μισθωτός. Οπως υποστηρίζει η ίδια, όταν ο κ. Μπίτζιος σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις, τότε κι εκείνη με τη σειρά της κατέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη, από την πλευρά της φαίνεται πως βρήκε βάσιμους τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην απόφασή της που ελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου 2022 όχι απλώς έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ, αλλά ολόκληρη την περιουσία του κ. Μπίτζιου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για όλα αυτά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έστειλε mail με ερωτήματα στον κ. Μπίτζιο, χωρίς να λάβουμε κάποια απάντηση στο χρονικό όριο που είχαμε θέσει.

ΠΗΓΗ: EFSYN

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα