Κοινή δήλωση μελών της ΚΕ του Αριστερού Ρεύματος
Νέα ανακοίνωση μελών του Αριστερού Ρεύματος

Με νέα ανακοίνωσή τους μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος ενημερώνουν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για την εκλογική συνεργασία με το ΜΕΡΑ25.

Η ανακοίνωση

«Η Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος (Α.Ρ.) στις 19 Φεβρουαρίου αποφάσισε την εκλογική συνεργασία με το ΜΕΡΑ25 λίγες ώρες μετά την ουσιαστικά δημόσια  παρουσίασή της στην ΚΕ του ΜΕΡΑ25.

Εγκαταλείπεται  έτσι ο δρόμος  της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και  Δράσης, και της Ενωτικής Κίνησης της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της συνεργασίας δηλαδή  με τις άλλες οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς που ήταν συνεδριακή απόφαση του Α.Ρ. καθώς και της προσπάθειας εκλογικής συνεργασίας με αυτές τις οργανώσεις.

Επιλέγεται η εκλογική συνεργασία με ένα αρχηγικό κόμμα που ο επικεφαλής του έχει ιστορικές ευθύνες για τη συμφωνία, με τους δανειστές της 19ης Φλεβάρη 2015 - προάγγελο του τρίτου μνημονίου του καλοκαιριού του 2015- που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα του “πράσινου Πανευρωπαϊκού κεϋνσιανισμού” κατά δήλωσή του, που επιζητούσε μέχρι πρόσφατα δημόσια την προγραμματική συμφωνία και συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο .

Όταν αυτή η συνεργασία δεν προχώρησε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με βάση τις δημοσκοπήσεις και για τακτικούς λόγους εκλογικής επιβίωσης στρέφεται στην εξωκοινοβουλευτική  Αριστερά με στόχο την ενίσχυσή του  ώστε να περάσει το κατώφλι του  3% για είσοδο στη Βουλή.

Η συνεργασία αυτή δορυφοροποιεί τη ΛΑΕ ΑΑ ως ένα συνεργατικό σχήμα του ΜΕΡΑ25.

Τραυματίζει βαρύτατα-αν  δεν το ματαιώνει - το εγχείρημα της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης .

Με τη συμφωνία αυτή που αποφασίζεται λίγες μόνο βδομάδες πριν τις εκλογές ,επιχειρείται  να διασφαλιστεί η συναίνεση των μελών του ΑΡ και της ΛΑΕ ΑΑ, εμφανιζόμενη ως μονόδρομος, αφού εγκαταλείφθηκε η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης και δεν προετοιμάστηκε οργανωτικά και πολιτικά ακόμα και  η αυτοτελής εκλογική παρουσία στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι μια εξέλιξη που προετοιμάστηκε εδώ και μήνες και οριστικοποιείται λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών. 

Δεν συμφωνούμε με αυτή τη συνεργασία και η δέσμευσή μας στις συνεδριακές αποφάσεις του Α.Ρ. δεν  μας επιτρέπει  να την υπηρετήσουμε. Καταθέσαμε στη ΚΕ του ΑΡ την πρότασή μας για μια άλλη πορεία με τη συμμετοχή της ΛΑΕ ΑΑ σε μια εκλογική ενωτική συνεργασία με δυνάμεις από το χώρο της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης, με δυνάμεις από το χώρο της Ενωτικής Κίνησης της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς και άλλες δυνάμεις ,καθώς και ανένταχτους/ες αγωνιστές/τριες, με ενωτικό μήνυμα στις εκλογές προς όλους τους εργαζομένους και τη νέα γενιά. Δημιουργία μιας εκλογικής συμμαχίας αρχών με προοπτική συνεργασίας, και  μετά τις εκλογές, της μαχόμενης Αριστεράς.

Εμμένουμε σταθερά στην απόφαση του 2ου Συνεδρίου του Α.Ρ., η οποία μας δεσμεύει να συμβάλουμε στη συγκρότηση “ενός νέου πολύ ευρύτερου πολιτικού σχήματος-χώρου της Αριστεράς, με τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων οργανωμένων ή ανένταχτων, που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας του κριτική από τα αριστερά και δεν εκπροσωπούνται σε κοινοβουλευτικά κόμματα, άλλων δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς με διαφορετικές διαδρομές και ευαισθησίες, αγωνιστών από τα κινήματα, την τέχνη, τον πολιτισμό και τη διανόηση''.  

Η δημιουργία μετωπικού φορέα της μαχόμενης Αριστεράς αποτελεί ένα μεγάλο στόχο και συγχρόνως στοίχημα για το μέλλον με τη συμμετοχή σε αυτόν και των δυνάμεων εκείνων που σήμερα έχουν διαφορετικές επιλογές. Η προσπάθεια, δηλαδή, για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για τη δημιουργία μεταβατικού προγράμματος με ευρύτερες ρήξεις και σοσιαλιστικό ορίζοντα.
        
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΑΡ 

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΠΡΙΜΙΚΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού