Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν χθες το βράδυ στο δρόμο για να έρθουν αντιμέτωποι με ένα κλίμα αστυνομοκρατίας με πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ να παρενοχλούν ασφυκτικά τις διαδηλώσεις.
Στην Αθήνα, η πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 στα Προπύλαια χτυπήθηκε με τεράστιο όγκο χημικών από τις δυνάμεις καταστολής με στόχο τη διάλυσή της, όμως οι περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές δεν τρομοκρατήθηκαν ακόμη και στο θέαμα της Αύρας και κράτησαν συγκροτημένο το σώμα της πορείας, καθ' όλη τη διάρκεια της οποίας σημειώνονταν μικροσυγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.
«Είναι μικρή, μη τη χτυπάς», φώναζε ο κόσμος
Από το μένος των αστυνομικών δυνάμεων δεν ξέφυγε μια ανήλικη, καθώς την ώρα που ο κόσμος γύρναγε στα σπίτια του μετά το τέλος της πορείας, οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό, με χαρακτηριστικό βίντεο, να δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να ακινητοποιεί βίαια ένα ανήλικο κορίτσι που εκλιπαρούσε τρομοκρατημένο: «Μπορώ να πάρω τους γονείς μου, σας παρακαλώ, είμαι ανήλικη πρέπει να μιλήσω» .
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ
Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ