Τάκης Θεοδωρικάκος
«Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια- Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Έως ότου ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ η αστυνομία θα είναι εκεί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Στο ΑΠΘ, πρόσθεσε, κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια. Ο υπουργός, τόνισε ακόμη ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα στην Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι δε μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανοίγουν οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Νέο voucher €500 μετά το Πάσχα
Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Επιδότηση έως 46.000 ευρώ για ανακαινίσεις σε ακίνητα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανοίγουν οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Νέο voucher €500 μετά το Πάσχα
τάξη
Στον «αέρα» οι σχολικοί κανονισμοί στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Καταγγελία των δασκάλων για καθυστερήσεις
Καθυστερήσεις στην έγκριση κανονισμών σχολείων: Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη ΔΙ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης
Στον «αέρα» οι σχολικοί κανονισμοί στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Καταγγελία των δασκάλων για καθυστερήσεις
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ: Πιστώνονται σήμερα τα χρήματα - Ποιοι θα δουν έως 647 ευρώ
Ξεκίνησε η πληρωμή σε χιλιάδες ανέργους για το Δώρο Πάσχα της ΔΥΠΑ – Πώς θα χρησιμοποιήσετε την προπληρωμένη κάρτα
Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ: Πιστώνονται σήμερα τα χρήματα - Ποιοι θα δουν έως 647 ευρώ
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού: Στον «αέρα» το πρώτο σποτ για το νέο της κόμμα με μουσική από το «Σέρπικο»
Με σύμβολο την κλεψύδρα και το περιστέρι το προεκλογικό σποτ του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Στον «αέρα» το πρώτο σποτ για το νέο της κόμμα με μουσική από το «Σέρπικο»