Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/atsipras/status/1478491325733478402 at this time, please check again later.
tsipras-aleksis
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
«Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός... » αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

«Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα σχολεία, με ανάρτησή του στο twitter.

«Στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ταινία «don’t look up» θα μπορούσε κάλλιστα να παραφραστεί σε «don’t look the cases»... Με 50.000 κρούσματα ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Και ο Θεός βοηθός... » αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του.

https://twitter.com/atsipras/status/1478491325733478402

 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και συνολικά της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους, ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία».

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «οι αποφάσεις της θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους. Ούτε καν το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1 δεν αναθεωρούν. Ένα πρωτόκολλο που, όπως αποκαλύφθηκε, δεν ήταν ποτέ εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων αλλά κυβερνητική απόφαση. Η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης βάζουν την υπογραφή τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι «τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε» και καταλήγει: «Δεν έλαβαν ούτε αυτή τη φορά υπ' όψιν τους τα μέτρα που έγκαιρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου: Σε ποιο κράτος υπάρχουν εγγεγραμμένοι φοιτητές από το 1930;
Ο υφυπουργός Παιδείας, εκτιμά ότι θα διαγραφούν περισσότεροι από 220.000 φοιτητές από τα ΑΕΙ - Σε αναμονή για τα στοιχεία ΕΚΠΑ και ΑΠΘ
Παπαϊωάννου: Σε ποιο κράτος υπάρχουν εγγεγραμμένοι φοιτητές από το 1930;
Κώστας Τσιάρας
Τσιάρας: Οι αγρότες τραμπουκίζουν συναδέλφους τους που είπαν "ναι" στον διάλογο
Καταγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πιέσεις και «τραμπουκισμούς» σε αγρότες που «είπαν "ναι" στον διάλογο»
Τσιάρας: Οι αγρότες τραμπουκίζουν συναδέλφους τους που είπαν "ναι" στον διάλογο
slider (onomatodosia).JPG
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επίσημη ονοματοδοσία του Γ’ Αμφιθεάτρου σε Αμφιθέατρο “Sofia Corradi”

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των ορκωμοσιών, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η...

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Επίσημη ονοματοδοσία του Γ’ Αμφιθεάτρου σε Αμφιθέατρο “Sofia Corradi”
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μειώθηκε ελαφρά το κονδύλι για τα κτήρια στη Λήμνο
Το κονδύλι του υπουργείου Παιδείας αφορά σε επισκευές, συντηρήσεις, μετατροπές στις κτιριακές υποδομές της Πανεπιστημιακής Μονάδας Λήμνου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Μειώθηκε ελαφρά το κονδύλι για τα κτήρια στη Λήμνο