Νίκος ανδρουλάκης πρόεδρος ΠΑΣΟK
Αποτελέσματα δεύτερου γύρου εκλογών ΚΙΝΑΛ - Νέος πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης - Προηγείται με 68,42% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου 31,58%

Πρώτος με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στο δεύτερο γύρο στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του διαδόχου της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου «κονταροχτυπήθηκαν» σε μια εκλογική διαδικασία η προσέλευση της οποίας ξεπέρασε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών του 2017, καθώς συνολικά 206.180 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, ενώ δόθηκε και μισάωρη παράταση όπου χρειάστηκε λόγω της προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ο πολιτικός που θα κληθεί να δώσει αέρα ανανέωσης στη μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη και δυναμική για να πρωταγωνιστήσει ξανά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Ποιος είναι ο Νικος Ανδουλάκης

 Ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε πρώτος με ένα καθαρό αποτέλεσμα στο πρώτο γύρο εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ αφήνοντας πίσω πολύ βαριά ονόματα για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού συστήματος της χώρας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βγει από τα σπλάχνα του κόμματος καθώς τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ξεκίνησαν από την ΠΑΣΠ όταν αυτή είχε κραταιά θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμιο

Είναι 42 χρόνων με καταγωγή από την Κρήτη.

Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός.

Έτσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια βρίσκεται σε άλλη "ομάδα" από την κεντρική γραμμή της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ η οποία ήταν πιο "Παπανδρεική".

Από τα 21 του χρόνια είχε προλάβει να κάνει μια εντυπωσιακή κομματική διαδρομή στην ΠΑΣΠ και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ως αρχηγός των «εκσυγχρονιστών» και ήταν ήδη μέλος του «Εθνικού Συμβουλίου» του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία εξελέγη πρώτη φορά το 2008: τότε ήταν δεύτερος σε σταυρούς, πίσω από τη Φώφη Γεννηματά, κάτι που θα επαναλαμβανόταν εννέα χρόνια αργότερα σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο, δηλαδή στην εκλογή προέδρου της Κεντροαριστεράς, που οδήγησε στη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής.

nikos_androulakis_2008

Τον Μάρτιο του 2013 ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος, τον επέλεξε για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνη την περίοδο ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε καταφέρει να ελέγχει συντριπτικό μερος της Κεντρικής Επιτροπής και ήταν πια το πρώτο σε σταυρούς μέλος της.

Στην φωτογραφία θα τον δείτε με τον στενό του φίλο Γιάννη Παπαζογλου και άλλα πρωην μέλη της ΠΑΣΠ σε γάμο στην Αντίπαρο

Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους. Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατράπηκε σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο.

Στα 34 του Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς.

Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα.

Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.

Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του τα ταξίδια. Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Καρδιολόγοι προειδοποιούν: Η διατροφική συνήθεια που ανεβάζει επικίνδυνα την πίεση
Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου κρύβεται σε καθημερινά τρόφιμα και αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιακών επεισοδίων
Καρδιολόγοι προειδοποιούν: Η διατροφική συνήθεια που ανεβάζει επικίνδυνα την πίεση
συνταξιούχος
Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για συνταξιούχους το 2026
Από την Κρήτη στην Κέρκυρα, η χώρα μας κερδίζει την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης χάρη στο κόστος ζωής, το κλίμα και την ποιότητα...
Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για συνταξιούχους το 2026
ekav
Ο 44χρονος που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο Νοσοκομείο του Αιγίου την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο Νοσοκομείο!
Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που είχε επιτεθεί σε γιατρό στο νοσοκομείο – Σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια του θανάτου
Ο 44χρονος που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο Νοσοκομείο του Αιγίου την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο Νοσοκομείο!