giorgos papandreou
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Αδιαφανείς διαδικασίες στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ο Γιώργος Παπανδρέου

Επιστολή προς την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ απέστειλε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου. Με την επιστολή του, ο κ. Παπανδρέου ζητά να ερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες περί «αδιαφανών διαδικασιών» κατά την εκλογική αναμέτρηση του α' γύρου, την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο».

Η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιγραφη
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
Το ποιητικό μήνυμα του Σοφύτου από τον 2ο αιώνα π.Χ. φωτίζει την εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην Κεντρική Ασία
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
daskala
Όταν το δικαίωμα στην εργασία γίνεται πολυτέλεια: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανάμεσα στους χαμηλούς μισθούς και τους αυστηρούς περιορισμούς
Πότε επιτρέπεται η άσκηση ιδιωτικού έργου από εκπαιδευτικούς
Όταν το δικαίωμα στην εργασία γίνεται πολυτέλεια: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανάμεσα στους χαμηλούς μισθούς και τους αυστηρούς περιορισμούς
Εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Αυξήσεις μισθών από Απρίλιο: Ποιους εργαζόμενους επηρεάζουν οι αλλαγές;
Σημαντικές μεταβολές στις αποδοχές εργαζομένων αναμένονται από την 1η Απριλίου, καθώς η αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με την επαναφορά των...
Αυξήσεις μισθών από Απρίλιο: Ποιους εργαζόμενους επηρεάζουν οι αλλαγές;