Εξελίξεις: Υπουργός ο Χρ. Στυλιανίδης, υφυπουργός ο Ευ. Τουρνάς
Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Οι πληροφορίες εστιάζουν στο δίδυμο Χρήστος Στυλιανίδης και Ευάγγελος Τουρνάς για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Οριστικοποιήθηκε το δίδυμο στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με τον πρώην Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στη θέση του υπουργού και τον πτέραρχο ε.α Ευάγγελο Τουρνά σε θέση υφυπουργού.

Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου καθώς είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να κλείσει αυτό το μέτωπο το δυνατόν γρηγορότερα για να πάει «ανενόχλητος» στη ΔΕΘ

Ο 63χρονος Χρήστος Στυλιανίδης είναι χειρούργος οδοντίατρος, έχει διατελέσει Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων στην Ε.Ε., βουλευτής και ευρωβουλευτής του δεξιού κόμματος «Δημοκρατικός Συναγερμός» (ΔΗ.ΣΥ), αλλά  και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Ευάγγελος Τουρνάς, που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, έχει διατελέσει αρχηγός ΓΕΑ.


Ο κ. Στυλιανίδης είναι 63 ετών, έχει σπουδάσει στη Σχολή Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το δεξιό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παλιότερα και όσο σπούδαζε στην Ελλάδα είχε σχέσεις με τη Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Γιάννο Κρανιδιώτη στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aeroplano
Ποια θέση στο αεροπλάνο προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης;
Για χρόνια κυκλοφορούσε η άποψη ότι υπάρχει ένας "τυχερός" αριθμός καθίσματος που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Όμως η πραγματικότητα είναι πιο...
Ποια θέση στο αεροπλάνο προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης;
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης
Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Στις 19 Μαΐου η ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης
Πρυτανικές εκλογές 2026: Η διαδικασία και οι καταληκτικές ημερομηνίες στο Παν. Πειραιώς
Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Στις 19 Μαΐου η ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης