Πολιτικές αντιδράσεις για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά
Συγχαρητήρια Πελώνη στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Παππά - Κριτική από την αντιπολίτευση

Χθες, το βράδυ συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσή Αυγή. 

Ο νούμερο 2 της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτη στην περιοχή του Ζωγράφου στο σπίτι 52χρονης, η οποία επίσης συνελήφθη. 

Ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια φυλάκιση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ και βρίσκεται στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Αντιτρομοκρατικής.

Θα παραμείνει εκεί μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, όταν αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η σύλληψη του υπαρχηγού της ΧΑ πυροδότησε αντιδράσεις και σχόλια σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΕΛ.ΑΣ «κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει ότι «χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κ. Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα». «Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της "Χρυσής Αυγήςσημειώνει το ΜέΡΑ25.

Η δήλωση Πελώνη

Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. 

Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. 

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς.

Σχόλιο του ΜέΡΑ25

Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής». Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις «ιδέες» τους στην κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίδομα γέννας
Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν
Περίπου 420.000 νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στο επίδομα, διευρύνοντας σημαντικά τη βάση των ωφελούμενων
Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν
μαχαίρι
Νεκρός 25χρονος στον Άγιο Δημήτριο – Μαχαιρώθηκε στην καρδιά στο Πάρκο Ασυρμάτου
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γιο υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Νεκρός 25χρονος στον Άγιο Δημήτριο – Μαχαιρώθηκε στην καρδιά στο Πάρκο Ασυρμάτου
εκπαιδευτικοί
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!
Δημιουργείται έτσι ένα επικίνδυνο τετελεσμένο με την εν λόγω μήνυση, όπου οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε προκαταρκτική διαδικασία στην ΔΔΕ Κυκλάδων...
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!