Πολιτικές αντιδράσεις για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά
Συγχαρητήρια Πελώνη στην Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Παππά - Κριτική από την αντιπολίτευση

Χθες, το βράδυ συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο, πριν την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσή Αυγή. 

Ο νούμερο 2 της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτη στην περιοχή του Ζωγράφου στο σπίτι 52χρονης, η οποία επίσης συνελήφθη. 

Ο καταδικασθείς σε 13 χρόνια φυλάκιση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ και βρίσκεται στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Αντιτρομοκρατικής.

Θα παραμείνει εκεί μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, όταν αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η σύλληψη του υπαρχηγού της ΧΑ πυροδότησε αντιδράσεις και σχόλια σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΕΛ.ΑΣ «κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει ότι «χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κ. Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα». «Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της "Χρυσής Αυγήςσημειώνει το ΜέΡΑ25.

Η δήλωση Πελώνη

Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. 

Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. 

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς.

Σχόλιο του ΜέΡΑ25

Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής». Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις «ιδέες» τους στην κοινωνία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γη
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
Από την Αρχαία Αλεξάνδρεια στη σύγχρονη σχολική τάξη - Πώς θα γίνει η μέτρηση
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
δασκάλα
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Αναλυτικά τα στοιχεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Γυμναστική
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα
Η σανίδα (plank), παρά τη στατική της φύση, θεωρείται από τους ειδικούς ως μία από τις πιο ευεργετικές ασκήσεις, προσφέροντας εντυπωσιακά...
Η «δύναμη της ακινησίας»: Γιατί η σανίδα παραμένει η κορυφαία άσκηση για το σώμα