Πέτσας: Δεν είναι στο «τραπέζι» η καθολική χρήση της μάσκας
«Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ξεκαθάρισε ότι, «το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, η σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι κάτι θετικό, ενώ όπως είπε, τις ημέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως η περίπτωση των Γιαννιτσών.

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε», τόνισε και ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε πως, «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε ημέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα παιδιών που έρχονται σε επαφή». Τέλος, σχετικά με την παροχή μασκών στους μαθητές είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ όσον αφορά στο προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, σημείωσε ότι «πέρυσι ήταν πάνω από 3000 και φέτος είναι πάνω από 9000 άτομα στο προσωπικό καθαριότητας».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζονται τα μόρια στα αγωνίσματα
Πανελλήνιες 2026: ΤΕΦΑΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για αγωνίσματα, μόρια και δικαιολογητικά
Πανελλήνιες 2026: Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία με τις πρακτικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: ΤΕΦΑΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για αγωνίσματα, μόρια και δικαιολογητικά
ΑΣΕΠ - Παπαϊωάννου
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που από σήμερα καταθέτουν αίτηση
Εφιστώ την προσοχή των υποψηφίων στην προσεκτική μελέτη των προκηρύξεων και στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων. 
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που από σήμερα καταθέτουν αίτηση