Παύλος Πολάκης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έβγαλε το κινητό και έπαιξε το τραγούδι «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια», που αναφέρεται σε όσους εκτελέστηκαν στην Κατοχή

Απορρίφθηκε -κατά πλειοψηφία- η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη,«για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης >». Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.

Η μήνυση είχε κατατεθεί από τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη.

Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε ότι «ουδενός βουλευτή ήρθη έως σήμερα η ασυλία για όσα δήλωσε στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής δράσης του, ενώ οι σχετικές αιτήσεις απορρίπτοντο με ευρείες πλειοψηφίες».

«Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις μας και απόψεις μας, ούτε από αυτό το βήμα, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματα μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας>» σημείωσε ο κ. Πολάκης.

 Τέλος, έκλεισε την ομιλία του αναπαράγοντας από το κινητό του το τραγούδι του Στ. Καζαντζίδη «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια», και ειδικότερα τους στίχους «κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε και όχι εγώ».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αναφέρεται στους πεσόντες σε εκτελεστικά αποσπάσματα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Η ομιλία του Π. Πολάκη: 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλήνιες 2026
Πανελλήνιες 2026 - Πρεμιέρα με την Έκθεση: ​​​​​​​Τι περιλαμβάνει η εξέταση, πώς βαθμολογούνται τα θέματα
Πανελλήνιες Εξετάσεις: Τελευταίες οδηγίες για την διάρθρωση της εξέτασης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Πανελλήνιες 2026 - Πρεμιέρα με την Έκθεση: ​​​​​​​Τι περιλαμβάνει η εξέταση, πώς βαθμολογούνται τα θέματα
mathites
Εκπαιδευτική «επανάσταση» στην Κίνα: Τέλος στις τάξεις αριστείας στα σχολεία
Το Πεκίνο καταργεί τα ελίτ τμήματα και εισάγει κλήρωση μαθητών – Τι φέρνει το πρόγραμμα «Ηλιοφάνεια»
Εκπαιδευτική «επανάσταση» στην Κίνα: Τέλος στις τάξεις αριστείας στα σχολεία