koronoios gallia
Σταδιακά και με ενδιάμεσα διαστήματα η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, «με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα», προτείνει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που τιτλοφορείται «Στρατηγική Εξόδου» και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Die Welt.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Επιτροπή προτείνει τα κράτη να άρουν τους περιορισμούς πρώτα σε τοπικό επίπεδο και να διευρύνουν σταδιακά το άνοιγμα, διασφαλίζοντας όμως ικανό διάστημα μεταξύ κάθε σταδίου.

Ως σημείο αναφοράς, οι συντάκτες του εγγράφου δίνουν έναν μήνα μεταξύ κάθε μεμονωμένου βήματος προς την εξομάλυνση.

Επί της αρχής, επισημαίνεται, τα μέτρα πρέπει στο εξής να είναι περισσότερο στοχευμένα και για αυτό οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται για μεγαλύτερο διάστημα. Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν σταδιακά. «Η άρση της απαγόρευσης που αφορά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, π.χ. τα φεστιβάλ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο», αναφέρει η Επιτροπή.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, η Κομισιόν τονίζει ότι «δεν θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να επιστρέψει ταυτόχρονα στην εργασία του». Αντ' αυτού, υπογραμμίζεται, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο απαραίτητους τομείς, ενώ θα πρέπει να εξετάζεται το κατά πόσο κάποιος κλάδος προσφέρεται για εργασία από το σπίτι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
ΣΑΤΕΑ και ΙΕΠ στο τραπέζι του διαλόγου: Οι προτάσεις για τη νέα εποχή στην Ειδική Αγωγή
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
«Έστησαν» δίκτυο με vouchers και καρπώθηκαν 450.000 ευρώ – Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις εκπαιδευτικών και στελεχών
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers