Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής»

Επεισόδιο προκάλεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που είναι σε εξέλιξη, κατά την έγκριση ψηφίσματος για τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» στην οποία είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος.  

Ο υπόδικος πρώην βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος, εκτόξευσε ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς, απείλησε τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν, ενώ ισχυρίστηκε ότι το κόμμα και η παράταξή του θα στραφούν νομικά εναντίον τους. «Τιμή μας, να στραφούν εναντίον μας γι' αυτό το ψήφισμα» ήταν η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.  

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».

Επίσης, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση», η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθεί» επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ». Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.». 

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαδομαρκάκης
Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής
Γιάννης Παπαδομαρκάκης: «Η ζωή προσφέρει πάντοτε νέες ευκαιρίες, εναλλακτικές διαδρομές και δυνατότητες δημιουργίας, κατάκτησης και εξέλιξης»
Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής
παραστατιδης
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Μήνυμα στήριξης προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών με αιχμές για τις ανισότητες και τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων για εισαγωγή στη ΣΜΥΚ ΡΕΣ το 2026-2027
Τα αποτελέσματα των υποψηφίων για τη Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.) της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Πίνακας δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων για εισαγωγή στη ΣΜΥΚ ΡΕΣ το 2026-2027
Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη: Λογοτεχνική περιδιάβαση στην ιστορία του ΕΚΠΑ: 189 χρόνια από την ίδρυσή του
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, ώρες 7-9 μ.μ., στο αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη: Λογοτεχνική περιδιάβαση στην ιστορία του ΕΚΠΑ: 189 χρόνια από την ίδρυσή του