mpogdanos prosfygiko xeronisia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…» - «Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ»

Προκλητικός και νοσταλγός πρακτικών παλαιότερων σκοτεινών εποχών εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο δημοσιογράφος ρωτάει το βουλευτή: «Με αφορμή το ότι ένα από τα κλειστά κέντρα θα είναι στη βραχονησίδα Λέβιθα, θέλω να σας ρωτήσω, τώρα, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια;»

Και ο βουλευτής της ΝΔ απαντά προκλητικά: «Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…»

«Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες;» ρωτάει ο δημοσιογράφος

«Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ. Εσείς κι εγώ, κύριε Μελιγκώνη, ανήκουμε πλέον σε μια άλλη γενιά. Κανείς δεν σκέφτεται πλέον ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να είναι πλέον νόμιμο και μάλιστα, ακρογωνιαίος λίθος του πολιτειακού μας. Κανείς δεν σκέφτεται Γυάρους και Μακρονήσους. Και τι να κάνουμε, που σε μια χώρα που έχει πάρα πολλά νησιά, χρειαζόμαστε χώρο, ώστε να φιλοξενήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες. Εφόσον κρίθηκε, από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να αναλύσουν την κατάσταση, ότι, το συγκεκριμένο αραιοκατοικημένο νησί δεν ξέρω αν είναι οικισμός ή βραχονησίδα, δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω καν. Ξέρω ότι η στόχευση δεν ήταν για ξερονήσια, ήταν για αραιοκατοικημένα νησιά, με λίγους κατοίκους. Εφόσον κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο νησί είναι κατάλληλο, πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ και τα ταμπού. Ναι, σε ένα απομονωμένο, αραιοκατοικημένο νησί. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε», είπε συγκεκριμένα ο Μπογδάνος.

Παράλληλα, προσθέτει: «Στα κέντρα αυτά που αποφασίσαμε, δεν θα πάνε οι έχοντες τα χαρακτηριστικά του αιτούντα άσυλο». 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το Γιάννη Αντετοκούνμπο, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, ο Μπογδάνος αναφέρει:

«Θα πάνε όλοι όσοι μπαίνουν, πλην ιδιαιτέρως ευπαθών περιπτώσεων, εν αναμονή του αν θα πάρουν άσυλο ή όχι. Δηλαδή από τους 10 που θα πάνε ζητώντας άσυλο, οι 8 ή οι 9 θα επιστραφούν στην Τουρκία, στο Πακισταν, όπου είναι η πατρίδα τους. Τώρα για τον άλλον 1-2, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ενσωματώσουμε». 

Συγκεκριμένα για τον Αντετοκούνμπο ο Μπογδάνος απαντάει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως γιατί «είναι χριστιανός, είναι γελοίο να κρίνουμε από το χρώμα του δέρματος. Δεν είναι όμως γελοίο να αναφερόμαστε σε θρησκευτικές αντιλήψεις, σε περίοδο που το Ισλάμ μας έχει δείξει ανησυχητικά δείγματα».

Δείτε το βίντεο από το 23ο λεπτό:

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές: Αντιδημοκρατικά τα νέα νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
Η Ε’ ΕΛΜΕ κάνει λόγο για αυταρχική στάση της διοίκησης και υπερασπίζεται το δικαίωμα ενημέρωσης και παρέμβασης των εκπαιδευτικών σωματείων στα σχολεία
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ
«Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν»: Πρόταση-«φωτιά» των Παρεμβάσεων για απεργιακό ξεσηκωμό με το «καλημέρα» του νέου σχολικού έτους
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ
Χρώματα της Αλήθειας
6ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Το μάθημα… παιχνίδι»: Ποιο σχολείο προκρίθηκε στον τελικό
Μια νέα σπουδαία διάκριση για το Γυμνάσιο Λ.Τ. Βερδικούσας – Πρόκριση στην Τελική Φάση του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Το μάθημα… παιχνίδι»
6ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Το μάθημα… παιχνίδι»: Ποιο σχολείο προκρίθηκε στον τελικό