mpogdanos prosfygiko xeronisia
«Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…» - «Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ»

Προκλητικός και νοσταλγός πρακτικών παλαιότερων σκοτεινών εποχών εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο δημοσιογράφος ρωτάει το βουλευτή: «Με αφορμή το ότι ένα από τα κλειστά κέντρα θα είναι στη βραχονησίδα Λέβιθα, θέλω να σας ρωτήσω, τώρα, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια;»

Και ο βουλευτής της ΝΔ απαντά προκλητικά: «Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…»

«Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες;» ρωτάει ο δημοσιογράφος

«Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ. Εσείς κι εγώ, κύριε Μελιγκώνη, ανήκουμε πλέον σε μια άλλη γενιά. Κανείς δεν σκέφτεται πλέον ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να είναι πλέον νόμιμο και μάλιστα, ακρογωνιαίος λίθος του πολιτειακού μας. Κανείς δεν σκέφτεται Γυάρους και Μακρονήσους. Και τι να κάνουμε, που σε μια χώρα που έχει πάρα πολλά νησιά, χρειαζόμαστε χώρο, ώστε να φιλοξενήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες. Εφόσον κρίθηκε, από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να αναλύσουν την κατάσταση, ότι, το συγκεκριμένο αραιοκατοικημένο νησί δεν ξέρω αν είναι οικισμός ή βραχονησίδα, δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω καν. Ξέρω ότι η στόχευση δεν ήταν για ξερονήσια, ήταν για αραιοκατοικημένα νησιά, με λίγους κατοίκους. Εφόσον κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο νησί είναι κατάλληλο, πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ και τα ταμπού. Ναι, σε ένα απομονωμένο, αραιοκατοικημένο νησί. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε», είπε συγκεκριμένα ο Μπογδάνος.

Παράλληλα, προσθέτει: «Στα κέντρα αυτά που αποφασίσαμε, δεν θα πάνε οι έχοντες τα χαρακτηριστικά του αιτούντα άσυλο». 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το Γιάννη Αντετοκούνμπο, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, ο Μπογδάνος αναφέρει:

«Θα πάνε όλοι όσοι μπαίνουν, πλην ιδιαιτέρως ευπαθών περιπτώσεων, εν αναμονή του αν θα πάρουν άσυλο ή όχι. Δηλαδή από τους 10 που θα πάνε ζητώντας άσυλο, οι 8 ή οι 9 θα επιστραφούν στην Τουρκία, στο Πακισταν, όπου είναι η πατρίδα τους. Τώρα για τον άλλον 1-2, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ενσωματώσουμε». 

Συγκεκριμένα για τον Αντετοκούνμπο ο Μπογδάνος απαντάει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως γιατί «είναι χριστιανός, είναι γελοίο να κρίνουμε από το χρώμα του δέρματος. Δεν είναι όμως γελοίο να αναφερόμαστε σε θρησκευτικές αντιλήψεις, σε περίοδο που το Ισλάμ μας έχει δείξει ανησυχητικά δείγματα».

Δείτε το βίντεο από το 23ο λεπτό:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών