Ξερονήσια για τους μετανάστες ονειρεύεται ο Κ. Μπογδάνος
«Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…» - «Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ»

Προκλητικός και νοσταλγός πρακτικών παλαιότερων σκοτεινών εποχών εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο δημοσιογράφος ρωτάει το βουλευτή: «Με αφορμή το ότι ένα από τα κλειστά κέντρα θα είναι στη βραχονησίδα Λέβιθα, θέλω να σας ρωτήσω, τώρα, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια;»

Και ο βουλευτής της ΝΔ απαντά προκλητικά: «Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά…»

«Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες;» ρωτάει ο δημοσιογράφος

«Δεν μπορούμε, μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους έτσι, μετεμφυλιακά ή μεταδικτατορικά κόμπλεξ. Εσείς κι εγώ, κύριε Μελιγκώνη, ανήκουμε πλέον σε μια άλλη γενιά. Κανείς δεν σκέφτεται πλέον ότι το ΚΚΕ δεν πρέπει να είναι πλέον νόμιμο και μάλιστα, ακρογωνιαίος λίθος του πολιτειακού μας. Κανείς δεν σκέφτεται Γυάρους και Μακρονήσους. Και τι να κάνουμε, που σε μια χώρα που έχει πάρα πολλά νησιά, χρειαζόμαστε χώρο, ώστε να φιλοξενήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες. Εφόσον κρίθηκε, από τους ανθρώπους που ανέλαβαν να αναλύσουν την κατάσταση, ότι, το συγκεκριμένο αραιοκατοικημένο νησί δεν ξέρω αν είναι οικισμός ή βραχονησίδα, δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω καν. Ξέρω ότι η στόχευση δεν ήταν για ξερονήσια, ήταν για αραιοκατοικημένα νησιά, με λίγους κατοίκους. Εφόσον κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο νησί είναι κατάλληλο, πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ και τα ταμπού. Ναι, σε ένα απομονωμένο, αραιοκατοικημένο νησί. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, αυτό κάνουμε», είπε συγκεκριμένα ο Μπογδάνος.

Παράλληλα, προσθέτει: «Στα κέντρα αυτά που αποφασίσαμε, δεν θα πάνε οι έχοντες τα χαρακτηριστικά του αιτούντα άσυλο». 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το Γιάννη Αντετοκούνμπο, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, ο Μπογδάνος αναφέρει:

«Θα πάνε όλοι όσοι μπαίνουν, πλην ιδιαιτέρως ευπαθών περιπτώσεων, εν αναμονή του αν θα πάρουν άσυλο ή όχι. Δηλαδή από τους 10 που θα πάνε ζητώντας άσυλο, οι 8 ή οι 9 θα επιστραφούν στην Τουρκία, στο Πακισταν, όπου είναι η πατρίδα τους. Τώρα για τον άλλον 1-2, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ενσωματώσουμε». 

Συγκεκριμένα για τον Αντετοκούνμπο ο Μπογδάνος απαντάει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως γιατί «είναι χριστιανός, είναι γελοίο να κρίνουμε από το χρώμα του δέρματος. Δεν είναι όμως γελοίο να αναφερόμαστε σε θρησκευτικές αντιλήψεις, σε περίοδο που το Ισλάμ μας έχει δείξει ανησυχητικά δείγματα».

Δείτε το βίντεο από το 23ο λεπτό:

 

σχετικά άρθρα

Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου
Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου
Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις 31/1, ως αρχή ενός αγωνιστικού ξεσηκωμού με αιτήματα αιχμής τους...
Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης: Όλοι την Παρασκευή στο άγαλμα Βενιζέλου