Συνάντηση του Κ.Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης
Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και νέους ερευνητές

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και νέους ερευνητές Κωνσταντίνο Βλαχάκη, Πολύδωρα Γκοράνη, Όλγα Μπαλαούρα και Γιάννη Τσιλίκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το μέλλον των ερευνητικών προγραμμάτων και η σύνδεσή τους με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, πώς ένα νέο σώμα της κοινωνίας μας, που ταυτοτικά ορίζουμε ως «οι νέοι ερευνητές», μπορεί να ενσωματωθεί στη ζωή της πόλης ως νέα δομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο δήμο χώρας, τον Δήμο Αθηναίων. 

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δημιουργία φορέων έρευνας και τεχνογνωσίας για την επιχειρηματικότητα σε οικονομικούς κλάδους (μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες όπως διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.) και στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών που υπάρχουν στην πόλη (κοινωνική πρόνοια, μεταναστευτικό, ψυχολογική υποστήριξη, τοξικοεξάρτηση, κοινωνικά ιατρεία, δομές κοινωνικής ένταξης κλπ.). 

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και νέοι ερευνητές εστίασαν στην ανάγκη συνεργασίας της δομής αυτής με τις ήδη υπάρχουσες δομές του Δήμου Αθηναίων και των εργαζομένων σε αυτόν, ώστε να οριστούν με τρόπο συγκεκριμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τα πραγματικά προβλήματα και κατόπιν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Στόχος της νέας δομής θα είναι η μεταλαμπάδευση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας προς όφελος της κοινωνίας όλων των δημοτών.  

Κατέληξαν, τέλος,  ότι η έρευνα και η γνώση δεν αποτελούν «ιδιοκτησία» στο τμήμα κάποιας επιχείρησης αλλά κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσβάσιμο για όλους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο εκπαιδευτικός Δημητρης Χαρτζουλάκης στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας
Κλιμάκωση διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
Στο «εδώλιο» του Πειθαρχικού Χρύσα Χοτζόγλου και Δημήτρης Χαρτζουλάκης με την απειλή της αργίας – Κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό στις 29 Απριλίου
Κλιμάκωση διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
doukakis
ΙΕΠ: Παραιτήσεις χωρίς εξηγήσεις, ερωτήματα χωρίς απαντήσεις
Διαδοχικές παραιτήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αποφάσεις αντικατάστασης χωρίς επίσημη δημοσιοποίηση και...
ΙΕΠ: Παραιτήσεις χωρίς εξηγήσεις, ερωτήματα χωρίς απαντήσεις