ειδικη αγωγή
Thumbnail
Τι ανέφερε κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεχόμενος πολλάκις τα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ.

Όπως σημείωσε, αυτό «δεν είναι σύνθημα των δήθεν εθνικιστών. Είναι ιστορική αλήθεια», ενώ επισήμανε πως «και πριν τους βαλκανικούς πολέμους δεν υπήρχε καμιά διοικητική ονομασία Μακεδονία. Τα Σκόπια ανήκαν στο Κοσσυφοπέδιο και αργότερα έγιναν πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου». Έτσι, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, «η ιστορία των τριών υποτιθέμενων Μακεδονιών, είναι επικίνδυνη. Τίθεται λοιπόν το πρωταρχικό ερώτημα: Τι υποκρύπτει η διαστρέβλωση της ιστορίας; Ανακατανομή συνόρων για την περιοχή και ανακατανομή επιρροής. Απαντά ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί αν προβλέψει ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν στο μέλλον στα Βαλκάνια».

Στο καθεαυτό ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε χώρα με το όνομα Μακεδονία, παράγωγα ή σύνθετα». Επίσης ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι έξω από κάθε εθνική γραμμή. Δεν λύνει το πρόβλημα αλλά δημιουργεί ένα ακόμη μεγαλύτερο». Υποστήριξε μάλιστα ότι όχι μόνον δεν δημιουργεί σταθερότητα στην περιοχή αλλά κυοφορεί εκρήξεις. Αναφέρθηκε σε προσωπικοτητες όπως της Μ.Μερκούρη και του Οδ.Ελύτη τονίζοντας πως "με αυτών των προσώπων τις σκιές πρέπει να αναμετρηθούν όσοι πάνε σήμερα να κάνουν ένα τέτοιο έγκλημα. Αρκεί η σκηνή από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Μιλώντας για την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί εθνικισμού ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως «θεωρώ τιμή μου να μου απευθύνονται με αυτό τον τρόπο αυτοί που πρίν απο λίγα χρόνια πήγαιναν στα Σκόπια και χόρευαν με τον Γκρουέφσκυ».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ένοπλοι βγάζουν ασθενή από νοσοκομείο και τον εκτελούν εν ψυχρώ
Στη μονάδα επειγόντων περιστατικών που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, άνδρες εφοδιασμένοι με πιστόλια άρπαξαν ασθενή και τον εκτέλεσαν...
Ένοπλοι βγάζουν ασθενή από νοσοκομείο και τον εκτελούν εν ψυχρώ