Στον Αγ. Παντελεήμονα με χρυσαυγίτη "αγανακτισμένο κάτοικο" ο Κ. Μπακογιάννης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παρουσία γνωστού χρυσαυγίτη δίπλα στην επίσκεψη του υποψήφιου Δήμαρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Πρόκειται για τον χρυσαυγίτη Σπύρο Γιαννάτο, ο οποίος παρουσιαζόταν κάποτε ως "αγανακτισμένος κάτοικος" της περιοχής και εμφανιζόταν δίπλα στην καταδικασμένη χρυσαυγίτισσα Θ. Σκορδέλη. Ο ίδιος παράλληλα παρουσιαζόταν συχνά σε εκπομπές και αρθρογραφία σχετική με τη μετανάστευση και το κέντρο της Αθήνας από το 2010 και μετά.

Την ώρα που ο Κώστας Μπακογιάννης έχει δίπλα του το συγκεκριμένο άτομο σε ρόλο "ξεναγού", στην ανάρτησή του, αναπαράγει θέσεις όπως η παιδική χαρά "έχει γίνει αποχωρητήριο, στέκι τοξικομανών και χώρος παρεμπορίου", για να συμπληρώσει: "Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με άνεση". Θέσεις που πιθανότατα σχημάτισε κατά την ξενάγηση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο Γιαννάτος και η γυναίκα του Θωμαϊδα Γιαννάτου είχαν έντονη χρυσαυγίτικη δράση στον Άγιο Παντελεήμονα, ως μπροστάρηδες, μαζί με τη Θέμιδα Σκορδέλη, στη δημιουργία ενός ακροδεξιού και ξενοφοβικού γκέτο στο κέντρο της Αθήνας. Επιθέσεις εναντίων αντιφασιστών, μεταναστών και αριστερών ήταν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαν μαζί με τη διασπορά λόγου μίσους στην περιοχή αλλά και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς αυτά τους εμφάνιζαν πολλές φορές ως «αγανακτισμένους κατοίκους» παρέχοντάς τους μόνιμο βήμα για σειρά ετών.

Ο Γιαννάτος κατηγορήθηκε το 2014, μαζί με την Θέμιδα Σκορδέλη, την Αλίκη Παπαδάκη και τον Ανδρέα Σοφιά, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κατά του Αλέκου Αλαβάνου και του Θανάση Κούρκουλα τον Οκτώβριο του 2010 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Η υπόθεση είχε ανασυρθεί από τα συρτάρια των διωκτικών αρχών μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και χαρακτηρίστηκε από απροθυμία της αστυνομίας να συνδράμει στην διερεύνησή της αφήνοντας πολλά κενά στο κατηγορητήριο.

Τελικά, ενώ καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε 10 μήνες με αναστολή, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε, παρότι η Σκορδέλη καταδικάστηκε, έχοντας συνήγορό υπεράσπισης τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Κώστας Μπακογιάννης στη σελίδα του στο Facebook δείχνουν πως η δράση του Γιαννάτου δεν τον εμπόδισε να τον έχει δίπλα του ως "ξεναγό" στους δρόμους του Αγίου Παντελεήμονα.

Για το ζήτημα, απάντηση εξέδωσε ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος στο Facebook.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

"Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω.

1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά από αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.
Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται ότι γνωρίζει.

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλιά και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.
Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία έχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές."

Με πληροφορίες από omniatv.com

best of network

σχετικά άρθρα