ΣΥΡΙΖΑ: Αισθητή η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο σημερινό συλλαλητήριο
ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάρχησαν τα στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της ΠΓΔΜ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αμφισβητεί ότι συμμετείχαν και πολίτες «που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ήταν αισθητή τη παρουσία της Χρυσής Αυγής και αυτό «γίνεται αντιληπτό» από τον προπηλακισμό του βουλευτή Κώστα Ζουράρι και από τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

    Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία.

    Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρι, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "libertatia".

    Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες.

σχετικά άρθρα

Διαβητική νευροπάθεια: Όλα τα συμπτώματα – Τι να προσέχετε
Διαβητική νευροπάθεια: Όλα τα συμπτώματα – Τι να προσέχετε

Η νευροπάθεια είναι η βλάβη στα νεύρα, και διαβητική νευροπάθεια είναι η βλάβη των νεύρων που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του διαβήτη. Ο διαβήτης...

Διαβητική νευροπάθεια: Όλα τα συμπτώματα – Τι να προσέχετε