Thumbnail
Νέα παραίτηση από το ΣΥΡΙΖΑ

Απώλειες και στην Εύβοια μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς την παραίτηση του υπέβαλλε πριν λίγη ώρα ο συντονιστής της Ν.Ε.Εύβοιας και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Ρουμελιωτάκης.

Μετά την παραίτηση της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα πριν λίγες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση του υπέβαλλε και ο Θοδωρής Ρουμελιωτάκης.

Το πλήρες κείμενο της επίστολής του είναι το ακόλουθο

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λέει το τραγούδι και είναι αλήθεια, αυτό με διδάσκει και η σημερινή πολιτική πραγματικότητα. Πραγματικότητα που ατομα σαν και εμένα τα οποία από τα 20 τους αγωνίζονται μέσα  στον χώρο της  Αριστεράς, χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχουν καμία απολαβή παρά μόνο τις πολλές εμπειρίες του οργανωμένου αγώνα και που αυτή η σκληρή σημερινή πολιτική πραγματικότητα να μπορεί να τα συνθλίψει.

Όχι τόσο γιατί εμπιστεύθηκαν πρόσωπα που φανήκανε κατώτερα των περιστάσεων, αλλά περισσότερο γιατί έδεσαν τα οράματα τους ,πού βασικές αξίες είχαν την συλλογική δράση με στόχο τον σοσιαλισμό  μέσα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο με μεγάλο κόπο δημιουργήσαν και στήριξαν.

Το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας διαδικασίας διαλόγων, συνθέσεων και συμβιβασμων αναμεσα σε διαφορετικους αριστερους πολιτικους σχηματισμούς και η απαρχή της ενοποίησης τους σε ενα κομμα των μελών,  αρχικό στοχο ειχε την ανατροπή των νεοφιλελευθέρων μνημονιακων πολιτικών,τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό .

Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είχε τους καλύτερους οιωνούς ώστε με τα ριζοσπαστικά προστάγματα του συνεδρίου να προετοιμάσει την αναμενόμενη σύγκρουση για την ανατροπή των μνημονίων και έτσι τουλάχιστον διαβεβαίωνε συνεχως το κομμα αλλά και τον Ελληνικό λαο οτι έχει πολιτικο σχεδιο ανατροπής και όχι συμβιβασμού. Αυτα ως τις 5 Ιούλη που ο λαος μετα απο πρόσκληση της ηγεσιας , της έδωσε ενα μεγάλο ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων λιτότητας, κάτι που η ηγεσία μέσα απο τον μικρο κλειστό κυκλο που έπαιρνε τις αποφάσεις, απαξιωνοντας το κομμα, το μετέτρεψε μετα και απο την συνεργασια και νεκρανάστασης των παλιών φθαρμένων κομμάτων σε ΝΑΙ στην συνέχιση των μνημονίων.

Αυτές οι μονομερείς ενέργειες της ηγεσίας χωρίς καμμία ουσιαστική συλλογική απόφαση των οργάνων του κόμματος, αφού οι τελευταίες αποφάσεις της ΚΕ, που είναι και το μοναδικό καθοριστικό αποφασιστικό όργανο, είναι το κείμενο των 109 στα 201 μέλη της που καλούσε την ΚΟ να καταψηφίσει το μνημόνιο και να συγκληθεί η ΚΕ και η αποφαση μετεπειτα της Κ.Ε. για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτεμβρη που θα αποφασιζε για την απεμπλοκη του ΣΥΡΙΖΑ απο τα μνημόνια, παρ όλα ταύτα για αλλη μια φορά η  ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαξιωνοντας πληρως το κομμα αποφάσισε να παραιτηθεί απο την κυβέρνηση και να προκήρυξει εκλογές ώστε να  "καθαρίσει" την Κ.Ο. απο τους διαφωνούντες που ζητούν την εφαρμογή των συνεδριακών αποφάσεων. Να καθαρίσει το τοπιο για να εφαρμόσει απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικές διαδικασιες και σύμφωνα με τις προσδοκίες των τοκογλυφικων ηγεσιων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.τις μνημονιακές πολιτικές που η  ίδια κατήγγειλε συνεχώς καθως και αυτους που τις εφάρμοζαν.

Σύμφωνα λοιπον με τις αρχές και τις αξίες που γαλουχήθηκα όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορω να συνεχίσω να υπηρετώ τον χώρο που γοργά μεταλλάσσεται σε ενα κεντροαριστερό, άρχηγοκεντρικό μόρφωμα διαχείρισης του συστήματος χανοντας τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του και παραιτουμαι απο ολες τις εκλεγμένες θέσεις στο κομμα (μέλος της Κ.Ε.,συντονιστής της Ν.Ε.Εύβοιας) και απο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό θέλω πρωτα να υπενθύμισω οτι όλα αυτά χρόνια που υπηρετησα τον χώρο δεν εντάχθηκα σε καμμια ταση ουτε στηριχτηκα απο καποιο κεντρικο μηχανισμο και ακομη να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με εμπιστεύθηκαν επανειλημμένως τοσα χρόνια απο τον εννιαίο ΣΥΝ,απο τον ΣΥΝ και απο τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες ηγετικές θέσεις οπου προσπάθησα με τις δυνάμεις μου να ανταποκριθω και ζητώ να με συγχωρέσουν για τις αδυναμίες μου.

Βέβαια δεν εγκαταλείπω τον αγώνα και θα συνεχίσω είτε απο τον κινηματικο/κοινωνικό στίβο ειτε απο τον πολιτικο , που στοχο θα έχει παντα την ανατροπή αυτου του απάνθρωπου συστηματος για μια καλύτερη κοινωνία με δικαιοσύνη. ισότητα και πραγματική ελευθερία.

Ρουμελιωτακης Θοδωρής 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
Ozempic και στοματική υγεία: Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τις παρενέργειες των ενέσιμων φαρμάκων GLP-1
Ραγδαία αύξηση της χρήσης GLP-1 και νέες ανησυχίες για τη στοματική υγεία
Ozempic και στοματική υγεία: Τι αποκαλύπτουν οι ειδικοί για τις παρενέργειες των ενέσιμων φαρμάκων GLP-1
daskala
Εκπαιδευτικοί υπό πίεση για διανυκτερεύσεις σε σχολικές μονάδες! Η σκοτεινή πλευρά των sleepovers
«Sleepovers»: Η νέα μόδα του ύπνου μαθητών μέσα στα σχολεία προκαλεί τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί υπό πίεση για διανυκτερεύσεις σε σχολικές μονάδες! Η σκοτεινή πλευρά των sleepovers
sleep_less_0.jpg
Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Το απλό βήμα που βελτιώνει την ψυχική υγεία και οδηγεί στην επιτυχία
Μια καθημερινή ρουτίνα που ενισχύει την ευεξία και μειώνει το άγχος
Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί: Το απλό βήμα που βελτιώνει την ψυχική υγεία και οδηγεί στην επιτυχία