Thumbnail
Αλεξέι Μοζγκοβόι παρών!

Ο Αλεξέι Μοζγκοβόι, διοικητής ομάδας ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία δολοφονήθηκε μαζί με έξι άλλους ανθρώπους, από επίθεση άγνωστης ομάδας, όπως μετέδωσε το Σάββατο η υπηρεσία ενημέρωσης για τους ρωσόφωνους αυτονομιστές της επαρχίας Λουχάνσκ (LITs).

Χθες ήταν μια τραγική μέρα για το λαό του Ντονμπάς, της Ουκρανίας. Ο διοικητής της Ταξιαρχίας Φάντασμα, Αλεξάντρ Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι, μαζί με τη συνοδεία του δολοφονήθηκε πριν από μερικές ώρες σε ενέδρα έξω από το χωριό Μιχαήλοβκα.

Ο Μοζγκοβόι, ηγέτης της ταξιαρχίας "Φάντασμα", σκοτώθηκε καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ανατινάχθηκε από "εκρηκτικό μηχανισμό και έπειτα από πυροβολισμούς από πολυβόλα", ανέφερε ο αξιωματούχος των ανταρτών Σεργκέι Γκορένκο.

"Αυτή τη στιγμή, μια θεωρία είναι ότι πρόκειται για δουλειά ομάδας καταδρομών", δήλωσε, χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες ή να αναφέρει τα ονόματα των υπολοίπων θυμάτων της επίθεσης που συνέβη κοντά στην πόλη Αλτσέβσκ που ελέγχεται από τους αντάρτες, 30 χλμ. ανατολικά από το μέτωπο.

Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί επανειλημμένες απόπειρες δολοφονίας κατά του Μοζγκοβόι, με πιο πρόσφατη τον Μάρτιο, όπως μετέδωσε το LITs.


Θα επανέλθουμε με την ανακοίνωση των αριστερών δυνάμεων του Λουγκάνσκ όταν αυτή εκδοθεί. Προς το παρόν παραθέτουμε το σχόλιο του Πανεπιστημιακού Δημήτρη Πατέλη, μέλους του Καραβανιού, που γνώρισε το διοικητή Μοζγκοβόι από κοντά και συνομίλησε πρόσφατα μαζί του.

"Δολοφονήθηκε στα 40 του χρόνια ο θρυλικός καπετάνιος των ανταρτών του εξεγερμένου Ντονμπάς, διοικητής της μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Πρίζρακ», Αλεξάντρ Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι. Ήταν η δεύτερη -αυτή τη φορά επιτυχής- απόπειρα εναντίον του. Αδιαμφισβήτητα ηγετική μορφή της ένοπλης εξέγερσης, ατρόμητος μαχητής, ασυμβίβαστος με τον επιφανειακό «αντιφασισμό», τη «συνέχεια των θεσμών», την εναλλαγή εξουσίας με επικεφαλής άλλους «ολιγάρχες» (υπάκουους στο Κρεμλίνο από τα κατάλοιπα των τοπικών διεφθαρμένων μηχανισμών του «κόμματος των περιφερειών» του Γιανουκόβιτς), συνεπής μέχρι τέλους στην ανάγκη Ενιαίας Νοβορωσίας (και όχι τοπικιστικών «πριγκιπάτων» του «διαίρει και βασίλευε»), στον αγώνα για την εγκαθίδρυση πραγματικής λαϊκής εξουσίας και για τη μεταβίβαση των μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στον εργαζόμενο λαό. Αγκάλιασε τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από την κυβέρνηση του Λουγκάνσκ Διεθνούς Αντιφασιστικού Φόρουμ, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς. Η ταξιαρχία «Πρίζρακ» ανέλαβε την φιλοξενία και την περιφρούρηση της πολυμελούς διεθνούς αποστολής στο Αλτσέφσκ.

Όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, αντιλαμβάνονται ότι σε τέτοιες μορφές συμπυκνώνεται το βάθος μιας αυθεντικής λαϊκής εξέγερσης. Της πρώτης αντιφασιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και αντιολιγαρχικής εξέγερσης του 21ου αιώνα. Κάποιοι θέλουν να τελειώνουν με παρόμοιες «ανυπάκουες παραφωνίες» στους άθλιους σχεδιασμούς τους. Κάποιοι τρέφουν αυταπάτες: νομίζουν ότι σκοτώνοντας επαναστάτες θα σταματήσουν τη νομοτελή ιστορική προοπτική της επαναστατικής ενοποίησης της ανθρωπότητας. Πλανώνται πλάνην οικτρά".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-astynomia-768x576.jpg
Λάρισα: Νέα ληστεία με δράστες ανηλίκους – Θύμα 17χρονος στο Φρούριο
Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας, ενώ οι δράστες παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτοι
Λάρισα: Νέα ληστεία με δράστες ανηλίκους – Θύμα 17χρονος στο Φρούριο
police usa
Ένοπλη επίθεση σε καθολικό σχολείο στη Μινεσότα- Νεκρά παιδιά και δεκάδες τραυματίες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ιατρικό προσωπικό, για την ασφάλεια και την άμεση περίθαλψη των τραυματιών
Ένοπλη επίθεση σε καθολικό σχολείο στη Μινεσότα- Νεκρά παιδιά και δεκάδες τραυματίες
Θρανία
Νέες θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα ΚΕΔΑΣΥ – Τροποποίηση ΣΔΕΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη για την κατανομή 1.200 νέων οργανικών θέσεων...
Νέες θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα ΚΕΔΑΣΥ – Τροποποίηση ΣΔΕΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου