Ένα από τα βασικά επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ υπήρξε και το ανταποδοτικό τέλος ύψους 4,24 ευρώ μηνιαίως...
Πράγματι με τη ΝΕΡΙΤ αλλάζουμε εποχή: 3 ευρώ για ένα και μόνο κανάλι.
Μετά από σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., και σύμφωνα με το νόμο 4173/2013, το ανταποδοτικό τέλος, που ορίζεται ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας της εταιρείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση», ανέρχεται στο ποσό των 3 ευρώ μηνιαίως, ισχύει από 1.1.2014 και εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκ. ευρώ από τα οποία τα 101 εκ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ.
Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.
Το 2012, το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ ήταν 245 εκ. ευρώ και τα συνολικά έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος περίπου 300 εκ.
Μόλις χθες, η ΝΕΡΙΤ προχώρησε σε ανοιχτή πρόσκληση για εννέα θέσεις διευθυντών και δύο συντονιστών με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) τριετούς διάρκειας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!
Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ