Βάσεις Εισαγωγής 2023: Εκτίμηση διαμόρφωσης βάσεων εισαγωγής όλων των τμημάτων των 4 Επιστημονικών Πεδίων
Παρουσιάζουμε παρακάτω την εκτίμηση για τις βάσεις εισαγωγής

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του 2023.

Παρουσιάζουμε παρακάτω την εκτίμηση για τις βάσεις εισαγωγής που κάνει ο κ. Στρατηγάκης, μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας και δημιουργός του stadiodromia

Ο κ. Στρατηγάκης υπενθυμίζει ότι «πρόκειται για εκτιμήσεις και όχι για τις βάσεις. Οι πραγματικές βάσεις, που θα ανακοινωθούν στα τέλη του μήνα, μπορεί να διαφέρουν σημαντικά διότι υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες».

Ο κ. Στρατηγάκης επισημαίνει τους εξής αστάθμητους παράγοντες:

Δεν γνωρίζουμε τους μέσους όρους των υποψηφίων, διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα στοιχεία. Ένας υποψήφιος που έγραψε 19 στη Βιολογία μπορεί να έγραψε 13 στη Γλώσσα και να τεθεί εκτός ανταγωνισμού για την Ιατρική ή να έγραψε 17 και να είναι εντός του ανταγωνισμού. Δυστυχώς δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία.

Δεν γνωρίζουμε τις προτιμήσεις των υποψηφίων, που αποτελούν τον άγνωστο x της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών και, κάθε χρόνο, μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις, καθώς οι τάσεις της εποχής επηρεάζουν τους υποψηφίους, στη σειρά προτίμησης.

Δεν γνωρίζουμε πόσο θα επηρεάσει τη δήλωση των σχολών η εκτόξευση των ενοικίων και η γενικότερη ακρίβεια, που έχει τρομοκρατήσει τους γονείς. Σκέφτονται με τρόμο αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που δημιουργούν οι σπουδές σε άλλη πόλη. Αν αυξηθεί το ποσοστό των οικογενειών που θα επιλέξουν σπουδές στην πόλη τους, θα ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των αντίστοιχων σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τις σχολές της περιφέρειας. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι έκταση μπορεί να συμβεί αυτό το φαινόμενο. Βέβαια υπάρχουν και οι οικογένειες που έτσι κι αλλιώς θα μετακινηθούν τα παιδιά τους, αφού δεν υπάρχουν σχολές σε όλες τις πόλεις ή υπάρχουν σχολές που δηλώνονται από άλλο Επιστημονικό Πεδίο.

Ένας υποψήφιος που μένει στην Κομοτηνή, για παράδειγμα, δεν μπορεί να δηλώσει σχολές του 2ου Πεδίου στην πόλη του, διότι υπάρχουν σχολές μόνο του 1ου Πεδίου στην Κομοτηνή» σχολιάζει ο κ. Στρατηγάκης.

 

πινακες

 

πίνακες

Δείτε αναλυτικά όλους τους πίνακες

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διευθυντής ΠΕ Ζακύνθου, Αθανάσιος Κατσίμπελης
Επιμένει ο Διευθυντής ΠΕ Ζακύνθου: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη γιατί τόλμησα να εφαρμόσω το Σύνταγμα»
«Με τιμή αναλαμβάνω την ευθύνη αυτού του “παραπτώματος”» – Η σφοδρή απάντηση του Αθανασίου Κατσίμπελη στην ΔΟΕ που τον χαρακτήρισε «υπότροπο για...
Επιμένει ο Διευθυντής ΠΕ Ζακύνθου: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη γιατί τόλμησα να εφαρμόσω το Σύνταγμα»
στεφανος κασσελακης
Κασσελάκης: Δεν θα διαβάσω το βιβλίο Τσίπρα, δεν με ενδιαφέρει
«Αναρωτήθηκα αν πρέπει να ντρέπομαι που είμαι Κρητικός» δήλωσε σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς για τη δολοφονία στα Βορίζια
Κασσελάκης: Δεν θα διαβάσω το βιβλίο Τσίπρα, δεν με ενδιαφέρει
ΥΠΑΙΘΑ
Υπάλληλοι ΣΑΕΚ σε υπουργείο Παιδείας: «Πρώτα μόνιμες προσλήψεις, μετά αλλαγές στο ωράριο»
Κίνδυνος υπερεργασίας και «σπαστού» ωραρίου αν δεν προστεθεί μόνιμο προσωπικό στις ΣΑΕΚ - Τι ζητούν οι διοικητικοί από το υπουργείο Παιδείας
Υπάλληλοι ΣΑΕΚ σε υπουργείο Παιδείας: «Πρώτα μόνιμες προσλήψεις, μετά αλλαγές στο ωράριο»