panellinies
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2023: Χιλιάδες υποψήφιοι μαθητές θα λάβουν επίδομα ύψους 350 ευρώ – Τι αναφέρει πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Μεγάλες αποστάσεις αναγκάζονται να διανύουν χιλιάδες μαθητές προκειμένου να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για επίδομα ύψους 350 ευρώ που θα δοθεί για τις ανάγκες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές 2023.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί επίδομα ύψους 350 ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής σε υποψήφιους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα για τις Πανελλήνιες

Α. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας και μετακινούνται:

  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
  • από τις σχολικές μονάδες υποβολής της αίτησης – δήλωσης της νησιωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας.
  • από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς άλλα Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολικής μονάδας υποβολής της αίτησης –δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Εξεταστικού Κέντρου) είναι μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα.

Β. Είναι υποψήφιοι των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων της Χώρας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μετακινούνται :

  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της νησιωτικής Χώρας. Η αποζημίωση δεν καταβάλλεται εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται εντός του ιδίου νησιού και η απόσταση μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων (δηλ. σχολείου υποβολής αίτησης – δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις και Βαθμολογικού Κέντρου ή Ειδικού εξεταστικού Κέντρου) είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
  • από τις σχολικές μονάδες της νησιωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά της ηπειρωτικής Χώρας.
  • από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας εφόσον η απόσταση της σχολικής μονάδας από το Βαθμολογικό Κέντρο ή Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο είναι μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο για το επίδομα 350 ευρώ για τις Πανελλήνιες 2023.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Που θα ανέβουν οι βάσεις

«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Φρίκη: Πατέρας σκότωσε την 1,5 χρονών κόρη του με τόξο – Ομολόγησε την ενοχή του
Ο 26χρονος Patrick Proefriedt καταδικάστηκε σε 25 χρόνια έως ισόβια για τη στυγερή δολοφονία της νεογέννητης κόρης του, σε ένα αποτρόπαιο περιστατικό...
Φρίκη: Πατέρας σκότωσε την 1,5 χρονών κόρη του με τόξο – Ομολόγησε την ενοχή του
peripoliko
Ρόδος: Καταγγελία 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος
Ένας 16χρονος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Εκκρεμεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν την εκδίκαση της υπόθεσης
Ρόδος: Καταγγελία 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος
Χέρια δύο ανθρώπων κρατούν μια καρδιά
ΕΛΜΕ: Έκκληση για δότη μυελού των οστών – Αγώνας ζωής για 38χρονο στη Θεσσαλονίκη
Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς το κοινό για άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης
ΕΛΜΕ: Έκκληση για δότη μυελού των οστών – Αγώνας ζωής για 38χρονο στη Θεσσαλονίκη