Επαναληπτικές Πανελλήνιες: Όχι μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη εξεταστικά κέντρα
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Να γίνουν εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές του Σεπτεμβρίου, ζητά ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης

Να γίνουν εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για τις επαναληπτικές Πανελλαδικές του Σεπτεμβρίου, ζήτησε ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Ο κ. Αρσένης τόνισε ότι «Σε σχέση με τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, για τους/τις υποψηφίους/-ες που θα χάσουν τις εξετάσεις του Ιουνίου, τα εξεταστικά κέντρα των επαναληπτικών Πανελλαδικών είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι αδιανόητο να ζητάμε από οικογένειες να ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα, από τα νησιά, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για επαναληπτικές εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί το κόστος που έχουν επωμιστεί οι οικογένειες των υποψηφίων με την τηλεκπαίδευση καθώς και τη μείωση εισοδήματος λόγω παρατεταμένου lockdown, είναι μια λύση που φαίνεται ότι συμβαδίζει με τις παρούσες ανάγκες της κοινωνίας και αφουγκράζεται τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των οικογενειών. Να επισημάνουμε επίσης, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ότι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αυξήθηκαν πάρα πολύ προκειμένου να “αντέξουν” οι υποψήφιοι/-ες το άγχος της διακεκομμένης δια ζώσης διδασκαλίας και να ανταπεξέλθουν στην εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών».

Επίσης ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 ζήτησε να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Ιουνίου, εν μέσω πανδημίας, με επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνε στο υπουργείο Παιδείας.


Ο Κ. Αρσένης έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, για τα οποία το υπουργείο, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων, δεν έχει δώσει απαντήσεις στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Τι πρόβλεψη έχει γίνει και ποιος μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα, ούτως ώστε και δεδομένου του μεγάλου ποσοστού ψευδών αποτελεσμάτων των self-tests, οι υποψήφιοι/-ες μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται αμεσότατα σε PCR, χωρίς να κινδυνεύουν να αποκλειστούν, λόγω ψευδώς θετικού τεστ, από τις Πανελλαδικές; Θα δικαιούνται self-tests και οι απόφοιτοι/-ες, καθώς και προτεραιότητα για άμεση διεξαγωγή PCR, όπως και οι τελειόφοιτοι/-ες;» αναρωτιέται ο βουλευτής.


Η υφυπουργός Ζέττα Μακρή απάντησε ότι το υπουργείο ακολουθεί τα πρωτόκολλα της Επιστημονικής Επιτροπής, επανέλαβε ότι το πιο σημαντικό μέτρο για την επιστροφή στις τάξεις είναι το αυτοδιαγνωστικό τεστ και διαβεβαίωσε τον Κ. Αρσένη ότι η προσέλευση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνεται με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι 1.jpg
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Με ευθύνη της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αθέμιτη, και επικίνδυνη παρότρυνση προς εκπαιδευτικούς που καταστρατηγεί το δικαίωμα...
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η εκπαιδευτικός Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
Η αδόκητη απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των σχολείων μας και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, καθώς η Μαρούσα είχε πολλά...
Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η εκπαιδευτικός Μαρία (Μαρούσα) Μπένη