Όχι στον εξοβελισμό ειδικών μαθημάτων από το ωρολόγιο πρόγραμμα
Επιστολή Μαθητή Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης για την κατάργηση των ειδικών μαθημάτων στο Λύκειο

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστο, σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε, εξοβελιζονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου, τα μαθήματα όπως γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο. Πάνω σ' αυτό το θέμα, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου.

Ο λόγος που καταργήθηκαν τα μαθήματα αυτά, ήταν η μειωμένη συμμετοχή (4 μαθητές από τους 100 τα επέλεγαν). Τα ποσά αυτά δεν είναι μηδαμινά. Υπάρχουν μαθητές σαν εμένα που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε φροντιστήριο και βασίζονταν μόνο στο σχολείο. Εν ολίγοις, βασιζόμενος μόνο στο μάθημα που γινόταν στις ώρες του σχολείου, κατάφερα να 《γράψω》 στο γραμμικό Σχέδιο 19.4 (97%) , κάτι που κατάφεραν λιγότερο από 200 άτομα σ' όλη την Ελλάδα.

Ευελπιστώ πως θα γίνει γνωστή η αξία που έχει για μερικά άτομα το μάθημα που γίνεται στο σχολείο και ότι εξαρτώνται τόσο τα άτομα αυτά, όσο και το μέλλον τους, από αυτό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμβολιο covid
Εμβόλια Covid: Μελέτη απάντησε για πρώτη φορά για τις θρομβώσεις
Το «κλειδί» φαίνεται να βρίσκεται σε σπάνιο γενετικό συνδυασμό και σε πρωτεΐνη του αδενοϊού – Πώς εξηγούνται περίπου 200 θάνατοι στην Ευρώπη
Εμβόλια Covid: Μελέτη απάντησε για πρώτη φορά για τις θρομβώσεις