trump
Προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να εμποδίσουν την εφαρμογή του διατάγματος που καταστρατηγεί την 14η τροπολογία του Συντάγματος, η οποία προστατεύει το δικαίωμα της ιθαγένειας για όποιον γεννιέται στο αμερικανικό έδαφος

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την αρχή της θητείας του, έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες και αντιδράσεις με τις πολιτικές του που συχνά φαίνεται να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα και το αμερικανικό Σύνταγμα.

Η έκρηξη εκτελεστικών διαταγμάτων, όπως η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα και η επιβολή αλλαγών στο δικαίωμα του εδάφους, έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από 22 πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ.

Οι πολιτείες αυτές, μαζί με την Περιφέρεια της Κολούμπια και το Σαν Φρανσίσκο, προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να εμποδίσουν την εφαρμογή του διατάγματος που καταστρατηγεί την 14η τροπολογία του Συντάγματος, η οποία προστατεύει το δικαίωμα της ιθαγένειας για όποιον γεννιέται στο αμερικανικό έδαφος.

Αντιμέτωποι με αυτή την απόφαση, νομικοί και πολιτικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι οι τροποποιήσεις του Συντάγματος απαιτούν την έγκριση του Κογκρέσου και όχι απλώς εκτελεστικά διατάγματα από τον πρόεδρο.

Επιπλέον, η πολιτική Τραμπ σχετικά με τους μετανάστες, η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE) σε ευαίσθητες τοποθεσίες όπως σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες, έχει προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις και θρησκευτικούς ηγέτες.

Αυτές οι επιδρομές, που έχουν επανεκκινήσει μετά από απαγόρευση το 2011, θεωρούνται από πολλούς ως μια προσπάθεια να ενσταλάξουν φόβο στις κοινότητες μεταναστών και να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αιδεσιμότατος Κάρπεν, ο οποίος υποδέχεται χιλιάδες μετανάστες στην εκκλησία του, αντιτίθεται σθεναρά, υπογραμμίζοντας τη θρησκευτική του δέσμευση για υποστήριξη των πιο ευάλωτων, ανεξαρτήτως νομικής κατάστασης.

Οι αντίπαλοι αυτών των πολιτικών εκφράζουν ανησυχία για τον αυξανόμενο αυταρχισμό και την απομάκρυνση από τις βασικές αξίες της αμερικανικής κοινωνίας, όπως η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η ελευθερία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντανταδες
Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα για όλη τη χώρα
Eπιμελητές και επιμελήτριες από όλη τη χώρα μπορούν από σήμερα να εγγράφονται στο Μητρώο του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονίας»
Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα για όλη τη χώρα
Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν τρομοκρατούμαστε» απαντούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά τη σύλληψη
Στο Α.Τ. Ομονοίας εργαζόμενοι της Επιθεώρησης Εργασίας μετά από καταγγελία της Ζ. Κωνσταντοπούλου, συνελήφθη ο ένας
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν τρομοκρατούμαστε» απαντούν οι επιθεωρητές εργασίας μετά τη σύλληψη