Διάγγελμα Πούτιν: Θα απαντήσουμε συμμετρικά σε περίπτωση κλιμάκωσης
Πούτιν: Μας χτύπησαν με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ο πόλεμος έχει πλέον παγκόσμια χαρακτηριστικά

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη Δύση λέγοντας ότι πλέον  ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πάρει παγκόσμια διάσταση καθώς η Δύση κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Σε διάγγελμά του που προβλήθηκε μετά την εκτόξευση πυραύλου στην Ουκρανία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει όποια χώρα έχει δώσει όπλα στην Ουκρανία και έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο.

«Σε απάντηση στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς, στις 21 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν συνδυασμένο πλήγμα σε μία από τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας» είπε ο Πούτιν.

«Σε συνθήκες μάχης, ένα από τα νεότερα ρωσικά πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς δοκιμάστηκε, μεταξύ άλλων. Σε αυτή την περίπτωση, με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο χωρίς πυρηνικά» ανέφερε.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Δύση κλιμακώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και ότι ο πόλεμος μετατρέπεται σε παγκόσμιο πόλεμο.

«Η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμές του νεότερου πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Oreshnik ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των χωρών του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας» δήλωσε ακόμη.

«Οι επιθέσεις με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος δεν θα αλλάξουν την πορεία της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης» ξεκαθάρισε. 

«Σε περίπτωση κλιμάκωσης θα απαντήσουμε συμμετρικά» τόνισε. 

Πρόσθεσε ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει υπερηχητικό όπλο εναντίον της Ουκρανίας, η Μόσχα θα προειδοποιήσει τους πολίτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάντειο
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Παντείου Πανεπιστημίου και Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών
Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής αριστείας
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Παντείου Πανεπιστημίου και Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών
Κατάληψη
Κλειστά σχολεία και καταλήψεις: Οι μαθητές αντιδρούν στο Εθνικό Απολυτήριο
Οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, μαθητικό συλλαλητήριο και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 28ης...
Κλειστά σχολεία και καταλήψεις: Οι μαθητές αντιδρούν στο Εθνικό Απολυτήριο
Μουτίδου, Αχιλλέας Μπέος
Εξώδικο Μπέου στη Σοφία Μουτίδου: «Ζήτα συγγνώμη» – «Δεν ανακαλώ τίποτα»
Νομική κλιμάκωση μετά τον on air καβγά του Αχιλλέα Μπέου με τη Σοφία Μουτίδου – Η ηθοποιός απαντά και δείχνει… δικαστήρια
Εξώδικο Μπέου στη Σοφία Μουτίδου: «Ζήτα συγγνώμη» – «Δεν ανακαλώ τίποτα»