Ισραήλ
Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σ’ αυτήν την πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης

Βίντεο από την πόλη Καμπάτια της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης δείχνει ισραηλινούς στρατιώτες να σπρώχνουν πτώματα από μια στέγη στη διάρκεια μιας επιδρομής τους που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία τουλάχιστον έξι Παλαιστινίων (φωτογραφίες, επάνω, από τα βίντεο που ακολουθούν).

Σ΄ ένα από τα βίντεο, μάλιστα, διακρίνεται ένας ισραηλινός στρατιώτης να πυροβολεί από κοντινή απόσταση Παλαιστίνιο που φαίνεται να κείτεται εξουδετερωμένος στην ταράτσα και στη συνέχεια να ρίχνει το άψυχο σώμα του στο κενό.

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σ’ αυτήν την πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ανέφερε ο κυβερνήτης της Τζενίν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, συμπλήρωσε ο Καμπάλ Αμπού Αλ Ραμπ, ο οποίος κατήγγειλε πως οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές κατά την αποχώρησή τους από την περιοχή.

Αντιδρώντας στις εικόνες από τα βίντεο, η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι βάναυσες πράξεις που διαπράχθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής στην πόλη Καμπάτια, δυτικά της Τζενίν, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την κτηνωδία και την ωμότητα αυτής της κατοχής, η οποία διαπράττει σφαγές και γενοκτονία εναντίον του λαού μας στη Γάζα για ένα χρόνο εν μέσω διεθνούς σιωπής και αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής κάλυψης».

Η ισλαμιστική οργάνωση προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι «Ο ακρωτηριασμός και η κακοποίηση των πτωμάτων των μαρτύρων συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να καταδικαστεί σθεναρά από όλες τις χώρες, διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πυρά κατά δημοσιογράφων

Και καταλήγει: «Αυτά τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη παραβιάζουν κατάφωρα όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές και νομικές συμβάσεις. Επιβεβαιώνουν ότι αυτή η φασιστική κατοχή δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες και τα εγκλήματά της κατά του λαού μας και των λαών της περιοχής».

Σε άλλο βίντεο φαίνεται μια ομάδα δημοσιογράφων που βιντεοσκοπεί την επιδρομή στο κτίριο να δέχεται τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο
Στο νοσοκομείο 14χρονη στο Ρέθυμνο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γλέντι
Η ανήλικη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και παρακολούθηση της κατάστασής της.
Στο νοσοκομείο 14χρονη στο Ρέθυμνο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε γλέντι
σιασος
Ιστορική επίσκεψη της Προέδρου του Yale στο ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του Peter Salovey σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη της νέας Προέδρου του Yale εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και το...
Ιστορική επίσκεψη της Προέδρου του Yale στο ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του Peter Salovey σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών
nipiagogeio
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
Καταγγελία για αυθαιρεσία του Δήμου Αθηναίων στα νηπιαγωγεία
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram
Σύμφωνα με την καταγγελία, η δράστιδα της επιτέθηκε βίαια, ενώ δύο ακόμα ανήλικοι φέρονται να συμμετείχαν στην πράξη — ο ένας κρατούσε τη 15χρονη...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram