georgia
Τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα.

Ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς σε αμερικανικό λύκειο κοντά στην Ατλάντα, κατά τους οποίους τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, είναι μαθητής του σχολείου αυτού, 14 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Ο έφηβος παραδόθηκε γρήγορα μετά την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης και «θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κρις Χόσεϊ, διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Πολιτείας της Τζόρτζια, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Οι τέσσερις νεκροί είναι δύο μαθητές και δύο καθηγητές, διευκρίνισε. Εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα εννέα άτομα – οκτώ μαθητές και ένας καθηγητής – που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα, ανέφερε το CNN.

Ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν πυροβοληθεί αλλά τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στην εκπαιδευτική δομή αφού έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις περί τις 10:20 (τοπική ώρα) χθες.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό της ασφάλειας του λυκείου, ο νεαρός «συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν» θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του, είπε ο Τζαντ Σμιθ, ο τοπικός σερίφης. «Έπεσε στο έδαφος κι ο αστυνομικός τον συνέλαβε», πρόσθεσε.

Έδωσε ήδη αρχική κατάθεση, ωστόσο «δεν γνωρίζουμε» αν ο έφηβος είχε κάποιον συγκεκριμένο στόχο «προς το παρόν», σημείωσε.

Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Το ABC News μετέδωσε τη μαρτυρία ενός μαθητή, του Σέρτζιο Καλντέρα, ο οποίος βρισκόταν στο εργαστήριο της χημείας όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο 17χρονος είπε ότι η καθηγήτρια άνοιξε την πόρτα και ένας άλλος καθηγητής έτρεξε να της πει να την κλείσει επειδή «υπάρχει ένας ένοπλος».

Μάλιστα παρόλο που μαθητές και καθηγητές κρύβονταν στην αίθουσα, κάποιος χτύπησε δυνατά την πόρτα και φώναξε πολλές φορές να την ανοίξουν. Όταν σταμάτησαν τα χτυπήματα ο Καλντέρα άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς και κραυγές. Αργότερα οι μαθητές εκκένωσαν την τάξη και κατέφυγαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου.

Μία άλλη μαθήτρια η Λάιλα Φάρελ περιέγραψε πως η ίδια και οι συμμαθητές της, όντας φοβισμένοι στοίβαξαν θρανία και καρέκλες μπροστά από την πόρτα για να δημιουργήσουν ένα εμπόδιο.

Η Κάιλι Άμπνερ που την ώρα που άκουσε τους πυροβολισμούς βρισκόταν στο μάθημα της γεωμετρίας επίσης φοβήθηκε. Αυτή και οι συμμαθητές της κρύφτηκαν πίσω από το θρανίο του καθηγητή τους και τότε ο καθηγητής άρχισε να αναποδογυρίζει το θρανίο σε μια προσπάθεια να οχυρώσει την πόρτα της τάξης. Ένας συμμαθητής της δίπλα της προσευχόταν και του κρατούσε το χέρι ενώ όλοι περίμεναν την αστυνομία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη