google-maps
Άντρας σκοτώθηκε πέφτοντας από γέφυρα που είχε καταρρεύσει το 2013

Η οικογένεια ενός Αμερικανού που πνίγηκε πέφτοντας από γέφυρα με το αυτοκίνητό του μήνυσε την Google ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία απέτυχε να ενημερώσει τους χάρτες της και αμέλησε να δείξει ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει πριν εννέα χρόνια.

Ο Phillip Paxson σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του πάνω από την κατεστραμμένη γέφυρα στο Hickory της Βόρειας Καρολίνας. Ο άντρας, πατέρας δύο παιδιών, επέστρεφε σπίτι του από ένα παιδικό πάρτι και βρισκόταν σε μία άγνωστη γειτονιά, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια. Η σύζυγός του είχε επιστρέψει νωρίτερα με τα δυο παιδιά, ενώ εκείνος έμεινε πίσω για να βοηθήσει στο συμμάζεμα.

«Δεν ήταν εξοικειωμένος με τους τοπικούς δρόμους, βασίστηκε στους Χάρτες Google, αναμένοντας ότι θα τον κατευθυνόταν με ασφάλεια στο σπίτι στη σύζυγο και τις κόρες του», ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας. «Καθώς οδηγούσε προσεχτικά στο σκοτάδι και τη βροχή, ακολούθησε ανυποψίαστα τις ξεπερασμένες οδηγίες της Google σε αυτό που η οικογένειά του έμαθε αργότερα για σχεδόν μια δεκαετία ότι ονομαζόταν “Γέφυρα στο πουθενά”, πέφτοντας στο Snow Creek, όπου και πνίγηκε» πρόσθεσαν.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα επικοινωνήσει με την Google για να τους ζητήσουν να αλλάξουν τους διαδικτυακούς τους χάρτες μετά την κατάρρευση της γέφυρας το 2013, ισχυρίζεται η αγωγή που στρέφεται εναντίον τριών ακόμη τοπικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι είχαν καθήκον να συντηρήσουν τη γέφυρα, σύμφωνα με το BBC.

«Τα κορίτσια μάς ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους, και δεν έχω λόγια να τους εξηγήσω να καταλάβουν γιατί, ως ενήλικας, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει έτσι. Λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η σύζυγός του, Alicia Paxson.

Από την πλευρά της η Google, διά εκπροσώπου εκφράζει «τα βαθύτερα συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Phillip Paxson και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους χάρτες και εξετάζουμε αυτήν την αγωγή».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

daskaloi_11_16.jpg
Την Πέμπτη η μισθοδοσία 44.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Τα μισθολόγια με τα επιδόματα σε μόνιμους και αναπληρωτές
Μισθολόγιο Αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών με όλα τα επιδόματα
Την Πέμπτη η μισθοδοσία 44.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Τα μισθολόγια με τα επιδόματα σε μόνιμους και αναπληρωτές
mathimatika
Δοκιμάστε τις δυνατότητές σας με αυτό το Μαθηματικό παζλ : Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση
Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν είναι προφανής.
Δοκιμάστε τις δυνατότητές σας με αυτό το Μαθηματικό παζλ : Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «σήμερα θα ήθελα να δώσω έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε πράξη»
«Πρέπει να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές, μετατρέποντας δηλαδή σε...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «σήμερα θα ήθελα να δώσω έμφαση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που κάνουμε πράξη»