google-maps
Άντρας σκοτώθηκε πέφτοντας από γέφυρα που είχε καταρρεύσει το 2013

Η οικογένεια ενός Αμερικανού που πνίγηκε πέφτοντας από γέφυρα με το αυτοκίνητό του μήνυσε την Google ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία απέτυχε να ενημερώσει τους χάρτες της και αμέλησε να δείξει ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει πριν εννέα χρόνια.

Ο Phillip Paxson σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του πάνω από την κατεστραμμένη γέφυρα στο Hickory της Βόρειας Καρολίνας. Ο άντρας, πατέρας δύο παιδιών, επέστρεφε σπίτι του από ένα παιδικό πάρτι και βρισκόταν σε μία άγνωστη γειτονιά, σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια. Η σύζυγός του είχε επιστρέψει νωρίτερα με τα δυο παιδιά, ενώ εκείνος έμεινε πίσω για να βοηθήσει στο συμμάζεμα.

«Δεν ήταν εξοικειωμένος με τους τοπικούς δρόμους, βασίστηκε στους Χάρτες Google, αναμένοντας ότι θα τον κατευθυνόταν με ασφάλεια στο σπίτι στη σύζυγο και τις κόρες του», ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας. «Καθώς οδηγούσε προσεχτικά στο σκοτάδι και τη βροχή, ακολούθησε ανυποψίαστα τις ξεπερασμένες οδηγίες της Google σε αυτό που η οικογένειά του έμαθε αργότερα για σχεδόν μια δεκαετία ότι ονομαζόταν “Γέφυρα στο πουθενά”, πέφτοντας στο Snow Creek, όπου και πνίγηκε» πρόσθεσαν.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα επικοινωνήσει με την Google για να τους ζητήσουν να αλλάξουν τους διαδικτυακούς τους χάρτες μετά την κατάρρευση της γέφυρας το 2013, ισχυρίζεται η αγωγή που στρέφεται εναντίον τριών ακόμη τοπικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι είχαν καθήκον να συντηρήσουν τη γέφυρα, σύμφωνα με το BBC.

«Τα κορίτσια μάς ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους, και δεν έχω λόγια να τους εξηγήσω να καταλάβουν γιατί, ως ενήλικας, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει έτσι. Λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η σύζυγός του, Alicia Paxson.

Από την πλευρά της η Google, διά εκπροσώπου εκφράζει «τα βαθύτερα συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Phillip Paxson και προσθέτει: «Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους χάρτες και εξετάζουμε αυτήν την αγωγή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βαρη φωτια
Φωτιές: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη - Εκκένωση περιοχών σε Αχαΐα και Αργολίδα
Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη – Μέτωπα σε Αχαΐα και Αργολίδα
Φωτιές: Προσωρινή βλάβη στο 112 - Μέσα σε σπίτια η φωτιά στη Μεγαλόπολη - Εκκένωση περιοχών σε Αχαΐα και Αργολίδα
ekpa
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα
Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού και αγαπητού Συναδέλφου...
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα