Thumbnail
Τι ανέφεραν οι Sunday Times για μία πιθανή συμφωνία Ελλάδας και Βρετανίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ακόμα ένα άρθρο κάνει την εμφάνισή του στους βρετανικούς Sunday Times, σχετικά με μία επικείμενη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την «επιστροφή»-«δανεισμό» των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως αναφέρεται, τα Γλυπτά θα μπορούσαν να στεγαστούν σε ένα «παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η συμφωνία

Η ελληνο-βρετανική συμφωνία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προβλέπει την επιστροφή των μαρμάρων πριν από το τέλος του χρόνου.

Ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος είπε στους Sunday Times ότι οι «κόκκινες γραμμές» σχετικά με την ιδιοκτησία των αρχαιοτήτων ηλικίας 2.500 ετών ξεκαθάρισε ότι παραμένουν αμετακίνητες και πρότεινε ένα νέο «παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου» στο Μουσείο της Ακρόπολης ως μία από τις πολλές πιθανές λύσεις.

Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι το Βρετανικό Μουσείο και η ελληνική κυβέρνηση είχαν αποκλείσει οποιοδήποτε «δάνειο, εμπόριο ή ανταλλαγή, επειδή οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει αναφορά στο επίμαχο ζήτημα της ιδιοκτησίας, μια κόκκινη γραμμή και για τις δύο πλευρές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φροντιστήρια
Φροντιστήρια: Ζητούν σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία ενόψει της κακοκαιρίας «Erminio»
Καταγγέλλουν μετακύλιση ευθύνης και άνιση μεταχείριση σε σχέση με τα σχολεία – Στο επίκεντρο η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων
Φροντιστήρια: Ζητούν σαφείς οδηγίες από την Πολιτεία ενόψει της κακοκαιρίας «Erminio»
synodos
Ξεκινά αύριο η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Το πρόγραμμα των 4 ημέρων
Οι εργασίες συγκεντρώνουν το σύνολο των πρυτανικών αρχών, αντιπρυτάνεων και στελεχών των ΑΕΙ, καθώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Ξεκινά αύριο η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Το πρόγραμμα των 4 ημέρων