Στην περιοχή Ras al-Ain τρέχουν μακριά από τις περιοχές που βομβαρδίζονται
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η εμφάνιση κρουσμάτων χολέρας σε πολλές περιοχές της Συρίας συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό της Συρίας και την περιοχή

Η εμφάνιση κρουσμάτων χολέρας σε πολλές περιοχές της Συρίας συνιστά «σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό της Συρίας και την περιοχή», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Συρία για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων Ιμραν Ριζά, απευθύνοντας έκκληση για επείγουσες ενέργειες για τον περιορισμό της επέκτασης της νόσου.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων χολέρας πιστεύεται ότι συνδέεται με την άρδευση των καλλιεργειών με μολυσμένο νερό και την κατανάλωση επικίνδυνου νερού από τον ποταμό Ευφράτη, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η καταστροφή των υποδομών ύδρευσης της Συρίας έπειτα από 11 χρόνια πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του συριακού πληθυσμού εξαρτάται από επικίνδυνους υδάτινους πόρους.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταγράψει από τις 25 Αυγούστου 8 θανάτους από χολέρα: 6 στην περιοχή του Χαλεπίου και 2 στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

«Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο ξέσπασμα χολέρας τα τελευταία χρόνια.. .η γεωγραφική επέκταση δημιουργεί λόγους για ανησυχία, άρα θα πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα», δήλωσε στο Reuters.

Η εμφάνιση της χολέρας επικεντρώνεται στην περιοχή του Χαλεπίου, όπου έχει καταγραφεί περισσότερο από το 70% των 936 συνολικά ύποπτων κρουσμάτων, και στην περιοχή Ντέιρ Εζόρ, με το 20% των κρουσμάτων. Μικρότερος αριθμός κρουσμάτων έχει παρουσιασθεί στις περιοχές της Ράκα, της αλ-Χασάκα, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 20 στο Χαλέπι, 4 στην Λαττάκεια και 2 στην Δαμασκό.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα της χολέρας, η κρίση του νερού στην Συρία είχε προκαλέσει ασθένειες όπως η διάρροια, υποσιτισμό και δερματικές παθήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν δήλωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση σε δωρητές για την αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων χολέρας σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένου του Πακιστάν όπου οι πλημμύρες έχουν επιδεινώσει μία προϋπάρχουσα κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχές καταιγίδες ομπρέλα καιρός
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Κόκκινος συναγερμός» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Κακοκαιρία «Erminio»: Νέο κύμα ισχυρών καταιγίδων – Προειδοποιήσεις για Αττική και νότια Ελλάδα
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Κόκκινος συναγερμός» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
γονείς εκπαιδευτικοί
Καβάλα: Αναφορά σε ανάρμοστες και αντίθετες προς το νόμο συμπεριφορές γονέων
Το μήνυμα είναι σαφές και ηχηρό: κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος απέναντι σε προσβλητικές και μειωτικές συμπεριφορές.
Καβάλα: Αναφορά σε ανάρμοστες και αντίθετες προς το νόμο συμπεριφορές γονέων