Στην περιοχή Ras al-Ain τρέχουν μακριά από τις περιοχές που βομβαρδίζονται
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η εμφάνιση κρουσμάτων χολέρας σε πολλές περιοχές της Συρίας συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό της Συρίας και την περιοχή

Η εμφάνιση κρουσμάτων χολέρας σε πολλές περιοχές της Συρίας συνιστά «σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό της Συρίας και την περιοχή», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Συρία για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων Ιμραν Ριζά, απευθύνοντας έκκληση για επείγουσες ενέργειες για τον περιορισμό της επέκτασης της νόσου.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων χολέρας πιστεύεται ότι συνδέεται με την άρδευση των καλλιεργειών με μολυσμένο νερό και την κατανάλωση επικίνδυνου νερού από τον ποταμό Ευφράτη, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η καταστροφή των υποδομών ύδρευσης της Συρίας έπειτα από 11 χρόνια πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του συριακού πληθυσμού εξαρτάται από επικίνδυνους υδάτινους πόρους.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταγράψει από τις 25 Αυγούστου 8 θανάτους από χολέρα: 6 στην περιοχή του Χαλεπίου και 2 στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

«Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο ξέσπασμα χολέρας τα τελευταία χρόνια.. .η γεωγραφική επέκταση δημιουργεί λόγους για ανησυχία, άρα θα πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα», δήλωσε στο Reuters.

Η εμφάνιση της χολέρας επικεντρώνεται στην περιοχή του Χαλεπίου, όπου έχει καταγραφεί περισσότερο από το 70% των 936 συνολικά ύποπτων κρουσμάτων, και στην περιοχή Ντέιρ Εζόρ, με το 20% των κρουσμάτων. Μικρότερος αριθμός κρουσμάτων έχει παρουσιασθεί στις περιοχές της Ράκα, της αλ-Χασάκα, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 20 στο Χαλέπι, 4 στην Λαττάκεια και 2 στην Δαμασκό.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα της χολέρας, η κρίση του νερού στην Συρία είχε προκαλέσει ασθένειες όπως η διάρροια, υποσιτισμό και δερματικές παθήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν δήλωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση σε δωρητές για την αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων χολέρας σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένου του Πακιστάν όπου οι πλημμύρες έχουν επιδεινώσει μία προϋπάρχουσα κατάσταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα