Στην περιοχή Ras al-Ain τρέχουν μακριά από τις περιοχές που βομβαρδίζονται
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η εμφάνιση κρουσμάτων χολέρας σε πολλές περιοχές της Συρίας συνιστά σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό της Συρίας και την περιοχή

Η εμφάνιση κρουσμάτων χολέρας σε πολλές περιοχές της Συρίας συνιστά «σοβαρό κίνδυνο για τον πληθυσμό της Συρίας και την περιοχή», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Συρία για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων Ιμραν Ριζά, απευθύνοντας έκκληση για επείγουσες ενέργειες για τον περιορισμό της επέκτασης της νόσου.

Η εμφάνιση των κρουσμάτων χολέρας πιστεύεται ότι συνδέεται με την άρδευση των καλλιεργειών με μολυσμένο νερό και την κατανάλωση επικίνδυνου νερού από τον ποταμό Ευφράτη, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η καταστροφή των υποδομών ύδρευσης της Συρίας έπειτα από 11 χρόνια πολέμου σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του συριακού πληθυσμού εξαρτάται από επικίνδυνους υδάτινους πόρους.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, περιφερειακός διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταγράψει από τις 25 Αυγούστου 8 θανάτους από χολέρα: 6 στην περιοχή του Χαλεπίου και 2 στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

«Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο ξέσπασμα χολέρας τα τελευταία χρόνια.. .η γεωγραφική επέκταση δημιουργεί λόγους για ανησυχία, άρα θα πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα», δήλωσε στο Reuters.

Η εμφάνιση της χολέρας επικεντρώνεται στην περιοχή του Χαλεπίου, όπου έχει καταγραφεί περισσότερο από το 70% των 936 συνολικά ύποπτων κρουσμάτων, και στην περιοχή Ντέιρ Εζόρ, με το 20% των κρουσμάτων. Μικρότερος αριθμός κρουσμάτων έχει παρουσιασθεί στις περιοχές της Ράκα, της αλ-Χασάκα, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 20 στο Χαλέπι, 4 στην Λαττάκεια και 2 στην Δαμασκό.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα της χολέρας, η κρίση του νερού στην Συρία είχε προκαλέσει ασθένειες όπως η διάρροια, υποσιτισμό και δερματικές παθήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Ρίτσαρντ Μπρέναν δήλωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει έκκληση σε δωρητές για την αύξηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων χολέρας σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένου του Πακιστάν όπου οι πλημμύρες έχουν επιδεινώσει μία προϋπάρχουσα κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανακαίνιση σπιτιού από μάστορα
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 36.000 ευρώ για παλιό σπίτι
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Επιδοτήσεις-μαμούθ έως 95% για παλιά σπίτια, πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τα 36.000 ευρώ
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω»: Πώς θα πάρετε επιδότηση 36.000 ευρώ για παλιό σπίτι
Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πανελλαδικές: «Κανένα αποτέλεσμα δεν μετράει την αξία σας»
«Μέχρι 30 Ιουνίου η λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης» - Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πανελλαδικές: «Κανένα αποτέλεσμα δεν μετράει την αξία σας»
μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση στην επιδότηση diesel, τέλος Ιουνίου το επίδομα 150 ευρώ
Κυριακάτικος απολογισμός Μητσοτάκη: Τα μηνύματα για Πανελλαδικές, ακρίβεια, Ταμείο Ανάκαμψης και η ψηφιακή μάχη με τη γραφειοκρατία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση στην επιδότηση diesel, τέλος Ιουνίου το επίδομα 150 ευρώ
Μηχανάκι
Μοτοσυκλέτες και λεωφορειολωρίδες: Τι ισχύει σήμερα και ποιες είναι οι κυρώσεις
Οι λεωφορειολωρίδες εξακολουθούν να αποτελούν σημείο προβληματισμού για πολλούς οδηγούς μοτοσυκλετών, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του νέου Κώδικα...
Μοτοσυκλέτες και λεωφορειολωρίδες: Τι ισχύει σήμερα και ποιες είναι οι κυρώσεις