Γάζα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Λωρίδα της Γάζας: Οι φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων κόστισαν εκατοντάδες ζωές και ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε χθες Κυριακή την εκεχειρία που κήρυξαν ο στρατός του Ισραήλ και η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, προσθέτοντας ότι θα υποστήριζε τη διενέργεια έρευνας για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων.

«Η κυβέρνησή μου υποστηρίζει την έγκαιρη και διεξοδική έρευνα για όλες αυτές τις αναφορές» και «επίσης καλούμε όλα τα μέρη να εφαρμόσουν πλήρως την κατάπαυση του πυρός» και «να εγγυηθούν τη ροή καυσίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας» στον θύλακα «καθώς οι εχθροπραξίες καταλαγιάζουν», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακαλεί - Διαβεβαιώνει πως τηρεί την εκεχειρία

Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε χθες Κυριακή αργά το βράδυ ότι τα τελευταία πλήγματά του εναντίον της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έγιναν λίγα λεπτά προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία, ανακαλώντας προηγούμενη ανακοίνωσή του.

Ανέφερε αρχικά ότι έπληξε θέσεις της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης μερικά λεπτά μετά την αναστολή των εχθροπραξιών, που τέθηκε σε ισχύ στις 23:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν τα δύο μέρη με μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Όμως σε δεύτερη ανακοίνωσή του διόρθωσε την πρώτη, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιδρομές του έγιναν «στις 23:25». «Ήταν το τελευταίο πλήγμα του στρατού πριν από την κατάπαυση του πυρός που προβλεπόταν να αρχίσει στις 23:30», διαβεβαίωσε.

Στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει ισχυρή βάση, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε πως «έπαυσε τις εχθροπραξίες» την προβλεπόμενη ώρα, αλλά προειδοποίησε πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματος να ανταποδώσει κάθε (σ.σ.: νέα) επίθεση» του Ισραήλ.

Από την Παρασκευή, τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 15 παιδιά, στις επιδρομές του στρατού του Ισραήλ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ απάντησε εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, αναχαιτίστηκαν.

Η σύγκρουση είναι η χειρότερη μετά τον Μάιο του 2021, όταν ο ισραηλινός στρατός και παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας ενεπλάκησαν σε πόλεμο 11 ημερών με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 260 νεκρούς στην παλαιστινιακή πλευρά και τους 14 νεκρούς στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη, κατά τις αρχές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες 2026
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
Τα στατιστικά των βαθμολογιών δείχνουν ότι το 2021 μόλις το 22,77% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Έκθεση, ενώ το 77,23% πέτυχε βαθμό πάνω...
Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές και τα στατιστικά των αναβαθμολογήσεων
τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία