Γαλλία: Μη αποδεκτή η παραίτηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση «ώστε η κυβέρνηση να παραμείνει στο έργο της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κράτους θα πραγματοποιήσει «τις απαραίτητες πολιτικές διαβουλεύσεις (…) προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων» , διευκρίνισε η προεδρία, πριν από μια σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων την Τρίτη και την Τετάρτη.

Παρότι παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, η συμμαχία του Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται ότι θα δυσκολευτεί να περάσει νομοθεσία σε ζητήματα της ατζέντας του, όπως την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και την υλοποίηση φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Έκτακτη σύσκεψη


Η πρωθυπουργός καλεί τα μέλη της κυβέρνησης να συσκεφτούν το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε η συνοδεία της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης που αναμένεται να είναι η Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής Amélie de Montchalin, η υπουργός Υγείας Brigitte Bourguignon και η υπουργός Εξωτερικών για τη Θάλασσα Justine Benin.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μουσική - Πιάνο
Υπ. Παιδείας: Προσωρινοί πίνακες εμπειροτεχνών ιδιωτών μουσικών (ΕΜ16)
Οι υποψήφιοι δύνανται να υποβάλουν τις αιτήσεις του από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Υπ. Παιδείας: Προσωρινοί πίνακες εμπειροτεχνών ιδιωτών μουσικών (ΕΜ16)
Λαχανόκηποι στα σχολεία, η Σοφία Ζαχαράκη ποτίζει
«Λαχανόκηποι» σε 4.384 σχολεία – Ξεκινά ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού
«Λαχανόκηποι στα σχολεία»: Ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού με προϋπολογισμό σχεδόν 2 εκατ. ευρώ - Τι θα διατεθεί στις...
«Λαχανόκηποι» σε 4.384 σχολεία – Ξεκινά ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού
kapodistriako_0.jpg
Εγκρίθηκε η ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στη Λευκωσία από το Υπουργικό Συμβούλιο Κύπρου (Βίντεο)
Νέες προοπτικές για φοιτητές: Το ΕΚΠΑ αποκτά παράρτημα στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε η ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στη Λευκωσία από το Υπουργικό Συμβούλιο Κύπρου (Βίντεο)