Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Tunisia
Η Ρομντάν, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Τυνησίας, θα αναλάβει καθήκοντα σε μια περίοδο κρίσης, με τα βήματα εκδημοκρατισμού που έγιναν με την επανάσταση το 2011 να τίθενται υπό αμφισβήτηση και ενώ ελλοχεύει μεγάλη απειλή για τα δημόσια οικονομικά

Ο Τυνήσιος πρόεδρος Κάις Σάγεντ διόρισε σήμερα τη Νάζλα Μπουντάν Ρομντάν, μια σχετικά άγνωστη μηχανολόγο με εμπειρία στην Παγκόσμια Τράπεζα, στη θέση της πρωθυπουργού της χώρας σχεδόν δύο μήνες αφού κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εξουσιών σε μια κίνηση που οι αντίπαλοί του χαρακτήρισαν πραξικόπημα.

Η Ρομντάν, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Τυνησίας, θα αναλάβει καθήκοντα σε μια περίοδο κρίσης, με τα βήματα εκδημοκρατισμού που έγιναν με την επανάσταση το 2011 να τίθενται υπό αμφισβήτηση και ενώ ελλοχεύει μεγάλη απειλή για τα δημόσια οικονομικά.

Η Ρομντάν, γεωλόγος μηχανικός, ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή προγραμμάτων της Παγκόσμιας Τράπεζας στο υπουργείο Παιδείας αλλά έχει περιορισμένη εμπειρία διακυβέρνησης.

Μιλώντας σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Σάγεντ δήλωσε ότι ο διορισμός της τιμά τις γυναίκες της Τυνησίας και της ζήτησε να προτείνει τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου τις επόμενες ώρες ή ημέρες «διότι έχουμε χάσει πολύ χρόνο».

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί στα αιτήματα και την αξιοπρέπεια των Τυνήσιων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, των μεταφορών και της παιδείας, πρόσθεσε.

Ο Σάγεντ απέπεμψε τον προηγούμενο πρωθυπουργό, ανέστειλε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ανέλαβε εκτεταμένες εξουσίες τον Ιούλιο ενώ βρίσκεται υπό αυξανόμενες πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, αψήφησε το μεγαλύτερο μέρος του συντάγματος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να κυβερνήσει με προεδρικά διατάγματα και να ελέγχει ο ίδιος την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έκτακτης ανάγκης που δεν έχει προκαθορισμένη λήξη.

Η Τυνησία βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίση στα δημόσια οικονομικά της ύστερα από χρόνια οικονομικής στασιμότητας που επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού και πολιτικές διαμάχες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση