diemfyliko atomo germania ekloges
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δύο πολιτικοί των Πρασίνων έγραψαν ιστορία στις εκλογές της Γερμανίας: Έγιναν τα πρώτα διεμφυλικά πρόσωπα που κέρδισαν έδρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο

Δύο πολιτικοί των Πρασίνων έγραψαν ιστορία στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη Γερμανία, καθώς έγιναν τα πρώτα διεμφυλικά πρόσωπα που κέρδισαν έδρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Η Τέσα Γκάνσερερ και η Νίκε Σλάβικ ήταν υποψήφιες με το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές αυξάνοντας το ποσοστό του σε 14,8% από 8,9% το 2017 και αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.

"Είναι μια ιστορική νίκη για τους Πράσινους, αλλά και για το κίνημα χειραφέτησης των τρανσέξουαλ και για ολόκληρη την queer κοινότητα", δήλωσε η 44χρονη Γκάνσερερ στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία.

Στην κορυφή του καταλόγου προτεραιοτήτων της Γκάνσερερ, η οποία είχε εκλεγεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας το 2013, είναι να υπάρξει ευκολότερη διαδικασία για την επικύρωση μιας αλλαγής φύλου στα έγγραφα ταυτότητας.

Η Γκάνσερερ, η οποία έχει δύο γιους, θέλει επίσης νομοθετικές αλλαγές ώστε να επιτραπεί στις λεσβίες μητέρες να υιοθετούν παιδιά.

Παράλληλα η 27χρονη Σλάβικ χαρακτήρισε απίστευτα τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή εξασφάλισε μια έδρα στο κοινοβούλιο έχοντας κατέβει ως υποψήφια των Πρασίνων στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

"Είναι τρέλα! Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω τελείως, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είμαι οπωσδήποτε μέλος της επόμενης Μπούντεσταγκ", αναφέρει η Σλάβικ σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η Σλάβικ τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου δράσης σε εθνικό επίπεδο κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, ενός νόμου περί αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας και βελτιώσεων στην ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά των διακρίσεων.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Γερμανία το 1969 και οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκαν το 2017. Ωστόσο τα εγκλήματα μίσους κατά προσώπων ΛΟΑΤΚΙ+ αυξήθηκαν κατά 36% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία επισημαίνουν μια αυξητική τάση της ομοφοβίας σε τμήματα της γερμανικής κοινωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απαλάχια Όρη
Πού κρύβεται «θησαυρός» λιθίου για 500 δισ. smartphones και 130 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα Απαλάχια Όρη διαθέτουν τόσο πολύ λίθιο που μπορούν να κατασκευαστούν 500 δισ. κινητά τηλέφωνα
Πού κρύβεται «θησαυρός» λιθίου για 500 δισ. smartphones και 130 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από το δημόσιο σχολείο CEIP Fernando el Católico της Σαραγόσα (Ισπανία)
Erasmus+: Το 20ό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχθηκε τρεις εκπαιδευτικούς από σχολείο της Ισπανίας
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Ηχηρά» ονόματα από τα ΑΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Διεύρυνσης
Ποιοι ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρώην Πρυτάνεις και πρώην βουλευτές επιστρατεύονται στο ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: «Ηχηρά» ονόματα από τα ΑΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Διεύρυνσης
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με επίκεντρο τα Ζωνιανά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο μικροσκόπιο τρεις οικογένειες, 16 συλλήψεις και 76 ταυτοποιήσεις – Δεσμεύτηκαν 50 τραπεζικοί λογαριασμοί, κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη: «Ντου» στα Ζωνιανά για ναρκωτικά και απάτες ΟΠΕΚΕΠΕ