diemfyliko atomo germania ekloges
Δύο πολιτικοί των Πρασίνων έγραψαν ιστορία στις εκλογές της Γερμανίας: Έγιναν τα πρώτα διεμφυλικά πρόσωπα που κέρδισαν έδρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο

Δύο πολιτικοί των Πρασίνων έγραψαν ιστορία στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη Γερμανία, καθώς έγιναν τα πρώτα διεμφυλικά πρόσωπα που κέρδισαν έδρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Η Τέσα Γκάνσερερ και η Νίκε Σλάβικ ήταν υποψήφιες με το κόμμα των Πρασίνων, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές αυξάνοντας το ποσοστό του σε 14,8% από 8,9% το 2017 και αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού.

"Είναι μια ιστορική νίκη για τους Πράσινους, αλλά και για το κίνημα χειραφέτησης των τρανσέξουαλ και για ολόκληρη την queer κοινότητα", δήλωσε η 44χρονη Γκάνσερερ στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία.

Στην κορυφή του καταλόγου προτεραιοτήτων της Γκάνσερερ, η οποία είχε εκλεγεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας το 2013, είναι να υπάρξει ευκολότερη διαδικασία για την επικύρωση μιας αλλαγής φύλου στα έγγραφα ταυτότητας.

Η Γκάνσερερ, η οποία έχει δύο γιους, θέλει επίσης νομοθετικές αλλαγές ώστε να επιτραπεί στις λεσβίες μητέρες να υιοθετούν παιδιά.

Παράλληλα η 27χρονη Σλάβικ χαρακτήρισε απίστευτα τα αποτελέσματα των εκλογών. Αυτή εξασφάλισε μια έδρα στο κοινοβούλιο έχοντας κατέβει ως υποψήφια των Πρασίνων στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

"Είναι τρέλα! Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω τελείως, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είμαι οπωσδήποτε μέλος της επόμενης Μπούντεσταγκ", αναφέρει η Σλάβικ σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η Σλάβικ τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου δράσης σε εθνικό επίπεδο κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, ενός νόμου περί αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας και βελτιώσεων στην ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά των διακρίσεων.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Γερμανία το 1969 και οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκαν το 2017. Ωστόσο τα εγκλήματα μίσους κατά προσώπων ΛΟΑΤΚΙ+ αυξήθηκαν κατά 36% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία επισημαίνουν μια αυξητική τάση της ομοφοβίας σε τμήματα της γερμανικής κοινωνίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav
Τραγωδία στην Εύβοια: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε τη ζωή της ενώ απλώνοντας ρούχα
Αναπάντεχο και φονικό ατύχημα στην Κάρυστο – Οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέδωσαν καρπούς
Τραγωδία στην Εύβοια: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε τη ζωή της ενώ απλώνοντας ρούχα
listeia
Ληστεία με… «ευχάριστη» έκπληξη: Ο σκύλος αντί να γαβγίσει, ζητάει χάδια από τους ληστές (Vid)
Απίστευτη σκηνή σε σπίτι – Ο τετράποδος φίλος αγνόησε τη ληστεία και έκανε φιλίες με τους δράστες
Ληστεία με… «ευχάριστη» έκπληξη: Ο σκύλος αντί να γαβγίσει, ζητάει χάδια από τους ληστές (Vid)
kakopoiitis
Μαρούσι: Συναγερμός για «δράκο» με καμπαρντίνα που παρενοχλεί ανήλικες – Στα χέρια των Αρχών βίντεο με τη δράση του
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για ύποπτο άνδρα που προσεγγίζει κορίτσια 15-17 ετών σε πλατείες της περιοχής
Μαρούσι: Συναγερμός για «δράκο» με καμπαρντίνα που παρενοχλεί ανήλικες – Στα χέρια των Αρχών βίντεο με τη δράση του
panepistimio aigaiou
Παν.Αιγαίου: Ανοικτά τα προγράμματα μοριοδότησης Εκπαιδευτικών έως 5/5
Έως 5 Μαϊου είναι ανοικτα τα 12 μοριοδοτούμενα κορυφαία προγράμματα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!
Παν.Αιγαίου: Ανοικτά τα προγράμματα μοριοδότησης Εκπαιδευτικών έως 5/5