panos laskaridis
Την παραίτησή του, με αιχμές προς κάθε κατεύθυνση, υπέβαλε από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις του για Κυριάκο Μητσοτάκη και ελληνική κυβέρνηση

Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με αιχμές προς media και κάθε κατεύθυνση, υπέβαλε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, μετά τις δηλώσεις του για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που προκάλεσαν ιδιαίτερη αμηχανία στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για την ελληνική ναυτιλία, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό». δήλωσε.

Συμπλήρωσε δε ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Η αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ήταν εμφανής όταν οι δημοσιογράφοι τού παρουσίασαν το επίμαχο απόσπασμα και απέφυγε να απαντήσει ευθέως.

Η δήλωση του Π. Λασκαρίδη έχει ως εξής:

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης 'αξιοπιστίας'.

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από "δημοσιογράφους") τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε - όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον κύριο πρωθυπουργό και στον κύριο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".

Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της ελληνικής Ναυτιλίας.

Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες, και έτσι παραιτούμαι, και από αυτήν, και από το διοικητικό της συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με παλαιότερη ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει «μη αποδεκτές τις δηλώσεις του κ. Π. Λασκαρίδη» ενώ ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θ. Βενιάμης, είχε τονίζει «ότι τα λεχθέντα εκ μέρους του κ.Λασκαρίδη αποτελούν προσωπικές απόψεις του, τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταδικάζει απερίφραστα, και οι οποίες δεν εκφράζουν τα γνήσια και βαθιά πατριωτικά αισθήματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastiria
Σοκ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών: Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο
«Μόλις βγήκαμε από την αίθουσα, ο αντίδικος με έβρισε χυδαία και με χτύπησε επανειλημμένα. Κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ εκείνος προσπάθησε να...
Σοκ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών: Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο
syntaxioyhoi_lefta1.jpg
ΕΦΚΑ: Όλα τα δικαιολογητικά για αίτηση σύνταξης λόγω γήρατος
Με την κατάθεση της αίτησης, ο αιτών πρέπει να προσκομίσει όλα τα ασφαλιστικά βιβλιάρια προκειμένου να διαβιβαστούν για ανακεφαλαίωση
ΕΦΚΑ: Όλα τα δικαιολογητικά για αίτηση σύνταξης λόγω γήρατος
SXOLIKO
Ατύχημα σε σχολικό λεωφορείο στον Μαραθόκαμπο: Κινητοποιήσεις για την ασφάλεια των μαθητικών μεταφορών
Ερώτημα που παραμένει ανοιχτό: Θα ληφθούν άμεσα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητικών μετακινήσεων ή θα συνεχιστεί η διαχείριση με...
Ατύχημα σε σχολικό λεωφορείο στον Μαραθόκαμπο: Κινητοποιήσεις για την ασφάλεια των μαθητικών μεταφορών
Φορολογία
TaxCalc: Η νέα εφαρμογή για τον άμεσο υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και ενοικίου- Πώς λειτουργεί
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο, με συγκριτικά δεδομένα για το 2025 και το 2026
TaxCalc: Η νέα εφαρμογή για τον άμεσο υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και ενοικίου- Πώς λειτουργεί