Thumbnail
Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, μετά από τη σημερινήαπόφαση του αρμόδιου τουρκικού δικαστηρίου, απορρίπτοντας έτσι για δεύτερη φορά το αίτημα αποφυλάκισης τους. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δύο στρατιωτικοί που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου, αποφασίστηκε μετά και το δεύτερο αίτημα που κατέθεσαν την Τρίτη εκ νέου οι δικηγόροι τους, να παραμείνουν προφυλακισμένου, δεδομένου ότι το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά αυθημερόν.

Ο αρμόδιος δικαστής κατέληξε σε αυτή την απόφαση με το σκεπτικό ότι "υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται".

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι "δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι". Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.

Ακόμη, ο δικαστής τονίζει ότι "το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση". Τέλος, υποστηρίζει ότι "η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής".

Το δικαστήριο έχει διατάξει την προφυλάκιση τους με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
ηλεκτρονική απάτη
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες
Χριστουγεννιάτικες αγορές χωρίς «δώρα» στους χάκερ: Οδηγός επιβίωσης για την κάρτα και το πορτοφόλι σας
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες