Ο αλμπίνο ουρακοτάγκος ήταν αιχμάλωτος από τους ντόπιους του Καλιμαντάν και διεσώθη από την ομάδα της BOS Foundation, οργανισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σπάνια είδη στην Ινδονησία. Το σπάνιο είδος ουρακοτάγκου, το οποίο είναι το πρώτο που έχει διασωθεί, έχει χλωμό δέρμα και είναι ευαίσθητο στο φως.

Υπεύθυνος της οργάνωσης ανέφερε πως η θηλυκή ουρακοτάγκος είχε αιχμαλωτιστεί για δύο μέρες, με αποτέλεσμα να έχει πιο άγρια συμπεριφορά, αλλά μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστρέψει σύντομα στο φυσικό της περιβάλλον.
«Θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε για να δούμε πως είναι η υγεία της», είπε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη του οργανισμού.

Οι ουρακοτάγκοι αλμπίνο είναι εξαιρετικά σπάνιοι, καθώς γενικά μόνο ένας στους 10.000 να μπορεί γεννηθεί έτσι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom