Thumbnail

 

Με μια ειρηνική, πάνημη και εντυπωσιακή αντιρατσιστική πορεία η κοινωνία της Ξάνθης έδωσε την πιο μαζική και αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα ρατσισμού που έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή αλλά και σε όσους λυσσαλέα πολέμησαν την υπερκομματική διοργάνωση της κινητοποίησης. Ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας Ξάνθη. Πάνω από 2.500 κόσμου, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, όλων των πολιτικών και επαγγελματικών χώρων, βρέθηκαν στην πόλη και διαδήλωση ενωμένοι απέναντι στο ρατσισμό της Χ.Α. και οποιουδήποτε άλλου πολιτικού ή απολίτικου μορφώματος.
Η μεγάλη κινητοποίηση ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία με την ανάγνωση του πολιτικού πλαισίου που είχε καθορίσει η οργανωτική επιτροπή των πολιτικών, συνδικαλιστικών φορέων και κινήσεων πολιτών της Ξάνθης. Στη συνέχεια η μεγάλη πορεία κατευθύνθηκε από την περιοχή της Παν. Τσαλδάρη , στις μειονοτικές γειτονιές, πέρασε στο κέντρο της πόλης, πέρασε μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και κατέληξε στην Πλατεία. Όταν η κεφαλή της πορείας έμπαινε στην πλατεία η ουρά της βρισκόταν επί της οδού Μπρωκούμη, γεμίζοντας το κέντρο της Ξάνθης με το ηχηρό μήνυμα της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο μίσος και το ρατσισμό.
Παρόντες, χιλιάδες πολίτες αλλά επίσης οι βουλευτές Ζεϊμπέκ, Καραγιουσούφ, Χατζηοσμάν, ο πρώην Υπουργός Σ. Ξυνίδης, ο πρώην βουλευτής Μ. Τσετίν, οι Δήμαρχοι Β. Τσολακίδης, Μ. Τζουκάλ, Σ. Χατζηευαγγέλου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Α. Μπεμπεκίδης, γραμματείς κομμάτων, επικεφαλής συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέλη κινήσεων πολιτών.
Η πορεία ήταν ειρηνική και δυναμική σε όλη τη διαδρομή και διεξήχθη κάτω από ανεπανάληπτη πολεμική και διχαστικά μηνύμαρα παραγοντίσκων της πλειονότητας και της μειονότητας που δέχθηκαν την ηχηρή απάντηση των πολιτών που αντιστέκονται στη βία και το ρατσισμό και αρνούνται να υποταχθούν στην κοινωνία φόβου και τρομοκρατίας που, ηθελημένα ή εσκεμμένα, υπηρετούν κάποιοι. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ειρηνική συμβίωση στην περιοχή και ένα μήνυμα στη συντετατγμένη πολιτεία, για την απαίτηση της κοινωνίας να απομονώσει τα ακραία στοιχεία και να διατηρήσει την κατάκτηση της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
 
XanthiPress.gr
 
20130406_140119
 
20130406_140249
 
20130406_140340
 
 
20130406_132923
 
 
20130406_140627
 
20130406_140343
 
 
20130406_132946
 
20130406_133057
 
20130406_133101
 
 
20130406_130952
 
 
20130406_134507
 
20130406_133224

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία για αλλαγή και πόσο κοστίζει η έκδοση

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοσ
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας προς τους αναπληρωτές...
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Σάμος, η φωτογραφία του διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Χαλκιδική - Παραλίες
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
ellinomatheia_0.jpg
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025
Πάνω από 11.000 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό – Τα πιστοποιητικά αναμένεται να αποσταλούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025