Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης (30/9), μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου σακιδίου στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας, στο Σύνταγμα.
Αποκλεισμός της περιοχής και έρευνες από πυροτεχνουργούς
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αντικείμενο εντοπίστηκε στην οδό Όθωνος. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες απέκλεισαν προληπτικά την περιοχή και διέκοψαν την κυκλοφορία για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών.
Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), προκειμένου να διενεργήσει τον απαραίτητο έλεγχο και να διαπιστώσει το περιεχόμενο του σακιδίου.
Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων και τη διαπίστωση ότι το αντικείμενο ήταν ακίνδυνο, οι αποκλεισμοί ήρθησαν και η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας αποκαταστάθηκε πλήρως.